|

KİK yeni eleman arıyor

Kamu İhale Kurumu (KİK), 4 avukat, 3 programcı, 5 büro görevlisi ve 8 iletişim görevlisi istihdam edecek.

Aa
00:00 - 3/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:05 - 3/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
KİK yeni eleman arıyor
KİK yeni eleman arıyor

Resmi Gazete''de yayımlanan ilana göre, Kamu İhale Kurumu, 4 avukat, 3 programcı, 5 büro görevlisi, 8 iletişim görevlisi kadroları için sınav yapacak. ÖSYM tarafından 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) belirtilen puan türlerinden 80 ve üzeri puan alanlar başvurabilecek. 24 Haziran'da başlayacak başvurular, 5 Temmuz'da sona erecek.

Adaylar, sınava, KİK'in internet sitesindeki (www.ihale.gov.tr) ''2013 Yılı Açıktan Atama Sözlü Giriş Sınavı'' modülündeki ''Sınav Başvuru Formunu'' doldurduktan sonra istenen belgelerle elektronik ortamda başvuracak. Sözlü giriş sınavı, KİK'in Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:186 Balgat/Ankara adresindeki hizmet binasında yapılacak. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile adayların sınava gireceği tarih ve saate ilişkin bilgiler, "www.ihale.gov.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı olacak. Sınav başarı puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayın sözlü sınav puanının yüzde 50''si ile KPSS puanının yüzde 50''si dikkate alınarak belirlenecek. Hesaplanan puanların ortalaması, genel başarı sırasını belirleyecek ve en yüksek ortalamadan başlayarak boş kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış sayılacak. Sınavda yedek liste ilan edilmeyecek.

Sınav başvurusu ve atama aşamasında yanlış bilgi, beyan ve sahte belge vererek ya da belgelerde tahrifat, silinti ve kazıntı yapmak suretiyle Kurumu yanıltanlar hakkında, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Kurumu yanıltanlar kamu görevlisi ise bu durum ayrıca çalıştıkları kurumlara bildirilecek.


11 yıl önce