|

'Kılıçdaroğlu samimi değil' diyen Aslı Baykal CHP'yi topa tuttu: Parti ele geçirildi ilkesizlik var

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, katıldığı canlı yayında, geçtiğimiz günlerde vefat eden babasına CHP'li Hikmet Çetin tarafından yöneltilen "Kılıçdaroğlu, CHP'ye Deniz Baykal'dan bile daha fazla zarar veriyor" ithamına yanıt verdi. Deniz Baykal'ı hedef alan CHP'li kesimin partiyi ele geçirdiği vurgulayan Aslı Baykal, "CHP'nin bu seçimi kaybetmesinin tek bir nedeni var kuruluş ilkelerinden uzak olması" diye konuştu.

00:51 - 8/07/2023 samedi
Güncelleme: 01:02 - 8/07/2023 samedi
Yeni Şafak
CHP'den istifa eden Aslı Baykal, parti yönetimini topa tuttu.
CHP'den istifa eden Aslı Baykal, parti yönetimini topa tuttu.
1995'te yapılan CHP ile SHP'nin birleştiği CHP kongresinde genel başkan olarak seçilen Hikmet Çetin, “Keşke SHP’yi kapatmasaydık" açıklamasında bulundu. CHP yandaşı gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasının yeterli olmadığını savunup,
"Kılıçdaroğlu, CHP'ye Deniz Baykal'dan bile daha fazla zarar veriyor"
dedi.

'CHP milli çizgiden kaydığı için' geçtiğimiz aylarda partiden istifa eden CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, babasını hedef alan bu açıklamaya sert çıktı.



Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu yönetimine sert tepki: CHP ele geçirildi

Deniz Baykal'ı hedef alan CHP'li kesimin partiyi ele geçirdiği vurgulayan Aslı Baykal,
"CHP'nin bu seçimi kaybetmesinin tek bir nedeni var kuruluş ilkelerinden uzak olması"
diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu'nu samimi bulmadım"

Parti tabanından gelen tüm tepkilere rağmen koltuğunu bırakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de konuşan Baykal,
"Kemal Bey ile temasım yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nu babama geldiğinde gördüm en son. Babamın vefatında mezarlıkta görüştük. Hiçbir görüşme talebinde bulunmadım. Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasını samimi bulmadım. CHP, her şeyi söylüyor. Her şeyi de söyleyerek bu iş olmaz. Bazı ilkeler olmalı"
ifadelerini kullandı.




#Aslı Baykal
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Hikmet Çetin
#CHP
#Deniz Baykal
il y a 10 mois