|

Kılıçdaroğlu tek adamlığını pekiştiriyor: 'CHP'de 24 il başkanı görevinden istifa etti' iddiası

Seçimlerdeki yenilgi sonrası parti tabanı ve seçmenlerden gelen 'istifa' çağrılarına kulak tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi kendi dilediği şekilde dizayn etmeye devam ediyor. Tüm danışmanları görevden alan ve Parti Merkez Yönetim Kurulu'nu yeniden atayan Kılıçdaroğlu'nun, bugün de 24 il başkanının istifasını aldığı iddia edildi. 81 il başkanıyla görüşmesinde 21 il başkanının istifa ettiği öğrenildi.

20:41 - 21/06/2023 Çarşamba
Güncelleme: 22:46 - 21/06/2023 Çarşamba
Diğer
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında aldığı 12'nci seçim mağlubiyeti sonrası partisinde ve seçmen tabanında hedef haline geldi. "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı veren CHP liderine ilk tepki İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan gelirken geride kalan gün CHP Grup Başkanı Özgür Özel de isyan bayrağını açtı. İkili, Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerektiğini söyleyip 'topyekün değişim' çağrısı yaparak genel başkanlığa göz kırptı.

Kılıçdaroğlu ise "Bu geminin kaptanı benim, önceliğim İstanbul, delege bende kurultay bende" imasında bulunup İmamoğlu ve Özel'e 'yerinizi bilin' ayarı verdi.

Kılıçdaroğlu tek adamlığını pekiştiriyor: CHP'de 24 il başkanı görevinden istifa etti

Kılıçdaroğlu ile 81 il başkanının parti genel merkezinde saatler önce başlayan toplantı sırasında 24 il başkanının istifa ettiği iddia edildi.

TV 100'de yer alan habere göre; kritik toplantının öncelikli gündemi, seçim sonrası başlayan değişim tartışmaları oldu. Toplantıda seçim sonuçları, seçim döneminde yapılan aksaklıklar ve partiye yönelik eleştiriler ele alındı.

Danışmanları da görevden almıştı

Genel başkanlığı bırakmayan Kılıçdaroğlu, MYK’nın ardından 4 Haziran öncesi atanan tüm danışman ve başdanışmanlarını görevden aldı. CHP’li kaynakların sayısını 80 olarak verdiği bu danışmanların kim olduğu, ne kadar maaş aldıkları ve Kılıçdaroğlu’nun onlara ne danıştığını ise kimse bilmiyor.

CHP iddiaları yalanladı

CHP tarafından kurulan CHP Teyit sayfası, 24 vekil istifa etti iddiasını yalanladı. Twitter hesabından yapılan açıklamada, “
Bazı medya organlarında yer alan, CHP’li 24 il başkanının istifa ettiği yönündeki haber doğru değildir.”
denildi.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#İstifa
1 yıl önce