|

Kılıçdaroğlu'ndan DEVA Partisi'ne 'Truva Atı' operasyonu: İstifaya ikna ettiği ilçe başkanlarına CHP'de kadro vaadi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu İstanbul’da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü iddia edildi. DEVA Partili isimlerin bu görüşmeden sonra partiden istifa edeceği ve bazı ilçe başkanlarının CHP’ye katılması karşılığında DEVA Partisi Esenyurt ilçe başkanı Halis Kahriman’a belediye başkanlığı verileceği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu'nun Truva Atı taktiğiyle düzenlediği operasyona ise DEVA Partisi'nden sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, "Yazık. Yakışmadı Kemal Bey." sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

00:41 - 25/10/2023 Çarşamba
Güncelleme: 01:01 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde tarihi bir hezimet alarak devrilen Yedili Masa'da eski ortaklar birbirlerinin kadrosuna göz dikti.

İttifak içerisinde, seçim yenilgisinin bir numaralı sorumlusu olarak gösterilen ve partisi içerisinde de başlayan 'değişim' rüzgarının hedefi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski ortağı DEVA Partisi'nin ilçe başkanlarına CHP'de kadro vadetti.

Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu İstanbul'da DEVA Partisi’nin bazı ilçe başkanlarıyla gizlice görüştüğü iddia edildi.

DEVA Partili isimlerin bu görüşmeden sonra yarın partiden istifa edeceği iddiaları gündeme gelirken, Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü DEVA Partili bazı ilçe başkanlarının CHP’ye katılması karşılığında DEVA Partisi Esenyurt ilçe başkanı Halis Kahriman’a belediye başkanlığı verileceği iddia edildi.

"Yakışmadı Kemal Bey"

Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili bazı ilçe başkanlarıyla gizli görüşmesi siyaset gündemine bomba gibi düşerken, CHP liderinin düzenlediği ve Truva Atı taktiğini andıran operasyonuna DEVA Partisi Genel Merkezi’nden de tepki geldi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, DEVA Partili isimlerin bu görüşmeden sonra partiden istifa edeceğine ilişkin iddiaların yer aldığı paylaşımı alıntılayıp, "Yazık. Yakışmadı Kemal Bey." sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#İsranbul
#DEVA Partisi
#İlçe Başkanları
#Gizli Görüşme
#İdris Şahin
6 ay önce