|

Kılıçdaroğlu'nun HDP'li dostlarından 'anayasa değişecek' ve 'tutukluklar salınacak' itirafı: Yapmaya mecbur

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kirli pazarlıklarına dair detaylar HDP tarafından açıklanmaya başladı. HDP'den aday gösterilen Hasan Cemal, "Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Elbette hapisteki bütün tutsakların salınması var. Her şeyi yeni baştan inşa etmek zorundayız." itirafında bulunurken diğer HDP'li Cengiz Çandar ise, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda yeni bir müzakere sürecine ve anayasayı değiştirmeye 'mecbur' olduğunu söyledi.

22:30 - 11/04/2023 Salı
Güncelleme: 22:45 - 11/04/2023 Salı
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu, adaylığının ilanı sonrası ilk iş olarak HDP'yi ziyaret etmişti
Kılıçdaroğlu, adaylığının ilanı sonrası ilk iş olarak HDP'yi ziyaret etmişti

Terör örgütünün siyasi kolu HDP'nin 'gizliden' destek verdiği Yedili Masa, cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi. Büyük bir gerilimle adaylığı kapan Kılıçdaroğlu, ilk iş olarak HDP'yi ziyaret etti ve 'herkesle kucaklaşacaklarını' söyledi.

HDP ziyaretinden memnuniyet duyan Kandil, Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaştı. PKK elebaşı Duran Kalkan,
"6'lı masa birliklerini güçlendirecek. Önleri açıktır
" derken diğer bir üst düzey PKK'lı Sabri Ok ise
"100 yıllık Cumhuriyet'i yıkacağız"
imasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde PKK kanadından kendisine yönelik yapılan destek açıklamalarına değinen Kılıçdaroğlu, kaçamak yanıtlar vererek, terörü sadece Türkiye'de değil tüm Orta Doğu'da bitireceklerini öne sürmüştü.

"Kavgayı değil barışı önceleyen bir anlayışı benimseyeceğiz."
diyen Kılıçdaroğlu,
"Bölgede terörden bıktık. Sadece biz değil Orta Doğu halkları da terörden bıktı. O bölgeyi tamamen terörden temizlemek zorundayız."
diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun HDP'li dostlarından 'anayasa değişecek' ve 'tutukluklar salınacak' itirafı: Yapmaya mecbur

Yaşananların gölgesinde HDP kanadından dikkat çeken itiraflar geldi. HDP'den aday gösterilen Hasan Cemal, "Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Elbette hapisteki bütün tutsakların salınması var. Her şeyi yeni baştan inşa etmek zorundayız." itirafında bulunurken diğer HDP'li Cengiz Çandar ise, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda yeni bir müzakere sürecine ve anayasayı değiştirmeye 'mecbur' olduğunu söyledi.



Cemal açıklamasında,
"Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz. Bunun için de elbette Kürt sorununu çözmek var. Elbette hapisteki bütün tutsakların salınması var. Her şeyi yeni baştan inşa etmek zorundayız.
" dedi, Çandar ise
"Yeni bir çözüm ve müzakere süreci olması için bu cumhurbaşkanının gitmesi lazım, bu parlamentonun değişmesi lazım. Buna mecbur. Emek ve Özgürlük İttifakı Türkiye'nin geleceğinde kilit rol oynayacak"
diye konuştu.

HDP'den 'Anayasa'nın ilk dört maddesini değiştireceğiz' açıklaması

HDP'li Nuray Özdoğan, geçtiğimiz hafta, PKK'nın kanalına yaptığı açıklamada, Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek,
"Türkçe'yi tek dil kabul eden, Türklüğü tek ulus olarak kabul eden bir anayasayla ilerlemek mümkün değil."
diye konuştu.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#HDP
#CHP
#Hasan Cemal
#Cengiz Çandar
1 yıl önce