|

Kılıçdaroğlu'nun öfkeyle çektiği videonun arka planı: CHP 'Erdoğan'ı tebrik et' İYİ Parti 'adaylıktan çekil' baskısı yapınca ortaklarına köpürdü

Yedili Masa'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geride kalan gün yapılan seçimlerde, Recep Tayyip Erdoğan'dan 2 milyon 600 bin oy fark yedi. Yaşananlar sonrasında hedef tahtasına konan CHP lideri, bugün yayınladığı ve sinirli halleriyle dikkat çektiği videoda, önündeki masayı yumruklayarak, "Buradayım" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu tepkisinin nedeninin, CHP içerisinden kendisine gelen "Seçim sonuçlarını bu şekilde kabul et, Erdoğan'ı arayarak tebrik et, genel başkanlıktan istifa et" baskısı olduğu ifade edildi. Siyaset kulislerine göre; Kılıçdaroğlu'na yönelik baskıların bununla da sınırlı kalmadığı, İYİ Parti kanadından da "Adaylıktan çekil" şeklinde tepkilere maruz kaldığı belirtildi.

19:23 - 15/05/2023 Pazartesi
Güncelleme: 20:49 - 15/05/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Adaylıktan çekilmesi ve genel başkanlıktan istifa etmesi istenen Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoyla 'Buradayım' mesajı verdi.
Adaylıktan çekilmesi ve genel başkanlıktan istifa etmesi istenen Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoyla 'Buradayım' mesajı verdi.

Türkiye, dün sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için oy kullandı. İlk andan itibaren rakiplerine büyük fark atan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı, seçimlerden zaferle çıkmayı garantiledi.

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

YSK'nın geçici sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yüzde 49.51, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.80, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan yüzde 5.17, Muharrem İnce ise yüzde 0.44 oy aldı.

Buna göre Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. İkinci turda, ilk turda en fazla oyu olan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışacak.

Kılıçdaroğlu'nun anket ve sosyal medya oyunları da işe yaramadı: Seçimlerde ağır yenilgi

Seçimler öncesinde hatta oy sayımı sırasında da
"Öndeyiz"
algısına girişen Kılıçdaroğlu, aldığı ağır yenilgi sonrası hedef tahtasına kondu.

Kendisine yakın anket şirketleri tarafından ilk turda seçimi kazanacağı iddia edilen CHP lideri, parti tabanında ve Yedili Masa'da büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Sinirden masaları yumrukladı: Partisine ve ortaklarına 'Buradayım' mesajı verdi

CHP lideri, bugün yayınladığı ve sinirli halleriyle dikkat çektiği videoda, önündeki masayı yumruklayarak,
"Buradayım be buradayım, vallahi de billahi sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım."
dedi.

CHP 'Erdoğan'ı tebrik et' İYİ Parti 'adaylıktan çekil' baskısı yapınca ortaklarına köpürdü

Kılıçdaroğlu'nun bu tepkisinin nedeninin, CHP içerisinden kendisine gelen
"Seçim sonuçlarını bu şekilde kabul et, Erdoğan'ı arayarak tebrik et, genel başkanlıktan istifa et"
baskısı olduğu ifade edildi. Siyaset kulislerine göre; Kılıçdaroğlu'na yönelik baskıların bununla da sınırlı kalmadığı, İYİ Parti kanadından da
"Adaylıktan çekil"
şeklinde tepkilere maruz kaldığı belirtildi.

Akşener adaylığına karşı çıkmıştı

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının 3 Mart 2023'te açıklanmasından sonra Yedili Masa'dan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta şartlı olarak masaya geri dönmüştü. Kılıçdaroğlu'nun kazanma ihtimalini oldukça düşük gören İYİ Parti'nin ağır toplarından Yavuz Ağıralioğlu, terör örgütü PKK ile ittifak kuranların seçimi kazanamayacağını belirtip partisinden istifa etmişti.

Seçim kaybedilince Akşener camları kırdı

Akşener'in de geride kalan gün, genel merkezde sinir krizi geçirip, 'Ben size kazanamayız demedim mi?' sözleriyle camı çerçeveyi indirdiği, bir görevliye de tokat attığı öne sürülmüştü.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#Meral Akşener
#CHP
#Yedili Masa
#Seçim
1 yıl önce