|

KİM Anadolu yolunda

Ağırlık İstanbul olmak üzere 58 mağazalık bir zincire dönüşen ve Sakarya'da da açılış yapan KİM Marketler Zinciri, yönünü Anadolu'ya çevirdi. KİM, İstanbul'da ise KİM Pratik adını verdiği yeni discaunt markasıyla büyümeyi gündemine aldı

00:00 - 19/09/2011 Pazartesi
Güncelleme: 00:36 - 19/09/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
KİM Anadolu yolunda
KİM Anadolu yolunda

KİM Marketler Zinciri, Anadolu'ya yayılma politikası kapsamında İstanbul dışındaki mağaza yatırımlarına hız verdi. Sakarya'da 2 mağazanın açılışını yapan KiM, 58 mağazaya ulaştı. Sakarya mağazasının açılışında konuşan Genel Müdür Hamit Akçay, “İstanbul dışında 9. mağazamızı açarak Anadolu yatırımlarımızın kapısını araladık. Orta vadede Türkiye genelinde mağazalaşmayı hedefliyoruz. İlk başta büyük şehirler olmak üzere Anadolu'da ciddi bir yapılanma içine gireceğiz. İstanbul'da ise KİM Pratik adını verdiğimiz yeni discaunt markamızla çok sayıda küçük metrekarelerde mağazalar açacağız” diye konuştu.

YURTDIŞINDAKİ FIRSATLARA TAKİP

Sakarya Hasırcılar mağazasının açılışında konuşan Genel Müdür Akçay, “Sakarya'da 1 KiM pratik ve diğeri ise büyük hacimli mağaza olmak üzere 2 yeni mağaza yatırımı yaptık. Sakarya mağazalarımız bizim için Anadolu yatırımlarının kapısı niteliğinde olacak. İzmit'ten sonra ilk defa Sakarya iline de mağaza açarak Marmara yapılanmamızda ciddi bir ilerleme kat ettik. 2012 yılıyla birlikte Marmara bölgesinin dışına çıkarak Anadolu yatırımlarımıza da başlamayı planlıyoruz. Perakende sektöründeki yoğun rekabet nedeniyle Anadolu'ya yatırımı önemsiyoruz. Türkiye genelinde ve yurt dışındaki tüm yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz” diye konuştu.


Son 1 ayda 200 istihdam

Son 1 aydaki mağaza yatırımlarıyla 200'den fazla personele istihdam sağladıklarını belirten Hamit Akçay, toplam çalışan sayısını ise bin 750 kişiye çıkardıklarını aktardı. Şehir merkezlerinde büyük mağaza yatırımından ziyade KİM Pratik adlı yeni markalarıyla küçük metrekarelerde çok sayıda mağaza açacaklarını anlatan Akçay, “Grup olarak KİM Pratik markamızla bu alanda da rekabete güçlü bir şekilde girdik. Yakın dönemde toplu açılışlarla Discaunt mağazalarımızın sayısını 20'ye çıkaracağız” ifadelerini kullandı.



13 yıl önce