|

KİPTAŞ'tan 20 bin konut

KİPTAŞ, Pendik'teki Kızılay arsasına yapacağı Dragos Konakları ile hem konut sektöründe yeni bir bakış açısı oluşturmayı, hem de bu yıl gerçekleştireceği 20 bin konuta kaynak ayırmayı hedefliyor

Seda Baştuğ
00:00 - 13/04/2007 Cuma
Güncelleme: 01:26 - 13/04/2007 Cuma
Yeni Şafak
KİPTAŞ'tan 20 bin konut
KİPTAŞ'tan 20 bin konut

İstanbul'da gerçekleştirdiği 40 bine yakın konut projesiyle tüm gelir gruplarına hitap eden KİPTAŞ, A+ grubuna yönelik Dragos Konakları projesini Hyatt Regency Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. KİPTAŞ'ın en prestijli projesi olarak gösterilen ve Prenses Adaları'nı gören ultra lüks 128 konuttan oluşan Dragos Konakları'nın satışı bugün başlıyor. 550 bin dolar ile 850 bin dolar arasında değişen fiyatlara sahip konaklar 24 ay sonra teslim edilecek. Projede Garanti Bankası'yla yapılan anlaşmaya göre yüzde 80 kredilendirme fırsatı mevcut. Yüzde 0,93 kredi oranıyla 120 aya kadar tastik imkanı bulunuyor. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Dragos Konakları projesiyle hem konut sektöründe yeni bakış açıları oluşturmayı, hem de sosyal konut projelerine kaynak ayırmayı hedeflediklerini söyledi. Kızılay'a ait olan arsayı kat karşılığı aldıklarını ifade eden Yıldırım, 128 konutun 64'ünü Kızılay'a vereceklerini söyledi. KİPTAŞ olarak İstanbul'da 12 yıldır misyonlarına uygun hizmet verdiklerini dile getiren Yıldırım, bunun yüzde 85'inin sosyal konut olduğunu belirtti. Yıldırım, “Dragos güzel bir yer. Aldığımız yer çöküntü alanıydı. Kızılay'a yüzde 50 verdik. Vatandaşın olsa daha az verirdik” dedi. Süleymaniye'deki çalışmalara değinen İsmet Yıldırım, “Süleymaniye'yi eski tarihi havasına uygun Osmanlı Türk mahallesi olarak inşa edeceğiz. 150'ye yakın arsa aldık. Orada 2 bin civarında konut var” dedi. KİPTAŞ'ın yurtdışına açılma çalışmalarının bulunduğunu belirten Yıldırım, bunu da yakında açıklayacaklarını kaydetti.

3 MİLYAR DOLARA 20 BİN KONUT

Yıldırım, sosyal konut projelerinin devam edeceğini vurgulayarak, bu yıl İstanbul'da çeşitli semtlerde, 3 milyar dolara mal olacak 20 bin konut inşa edeceklerini söyledi. 16 blok ve 128 dairenin bulunduğu Dragos Konutları'nda çok sayıda lüksü ve konforu birarada bulunduğunu söyledi.

17 yıl önce