|

Kırgızistan’la yeni sayfa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yapan Kırgızistan’ın yeni Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov’u Külliye’de ağırladı. FETÖ’cülerin iki ülke arasına fitne tohumları ekmeye çalıştığını kaydeden Erdoğan, ziyaretin yeni bir sayfa açılmasına vesile olacağına inandığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 08:06 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Sooranbay Ceenbekov - RecepTayyip Erdoğan
Sooranbay Ceenbekov - RecepTayyip Erdoğan

Geçtiğimiz 24 Kasım’da Kırgızistan Cumhurbaşkanı seçilen Sooranbay Ceenbekov, ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye’ye yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi törenle karşıladığı Ceenbekov’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. İki lider baş başa ve heyetler arası görüşmeden sonra ortak basın düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İki ülke arasındaki yakın iş birliğinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çeşitli sınamalara maruz kaldığını dile getirerek Ceenbekov’un seçilmesiyle yeni bir sayfa açılacağını umduğunu belirtti.

FETÖ’YE EN GÜZEL CEVAP

FETÖ’cülerin Türkiye ile Kırgızistan arasına fitne tohumları ekmek için her türlü alçaklığı, kalleşliği sergilediğini kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı Ceenbekov’un ziyaretini FETÖ’nün bu çabalarına verilmiş en güzel cevap olarak görüyorum. Türkiye, son FETÖ’cü hain de hukuk önünde hesap verene kadar yurt içinde ve yurt dışında bu örgütle mücadelesini sürdürecektir. Bu, öyle bir örgüt ki bugün bize, yarın aynısını Kırgızistan’a yapacak karakterdedir.”

İKİLİ ANLAŞMALAR İMZALANDI

Ceenbekov’un ziyaretinin iki ülke arasında yeni sayfalar açılmasına vesile olacağına inancını dile getiren Erdoğan, yapılan anlaşmaların iki ülke arasında yeni bir dönemin başlangıcına vesile olmasını diledi. Basın toplantısı öncesinde Erdoğan ve Ceenbekov huzurunda iki ülke arasındaki 6 ayrı anlaşmanın imza töreni gerçekleştirildi. İki lider daha sonra resmi akşam yemeğine katıldı.

  • Muhtarlar bugün Endülüs yolcusu
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine İçişlerin Bakanlığı, 5 ilden 50 muhtarı bugün İspanya’nın Endülüs bölgesine götürüyor. Erdoğan, 11 Ocak’ta muhtarlar buluşması konuşmasında, “El Hamra Sarayının içinde kubbede bir ayet yazar. O da ne biliyor musunuz? ‘Lâ galibe illallah / Allah’dan başka galip yok.’ Bakın ne eserler bırakılmış... Bölgeselden başlayıp, bölgeleri daha da daraltmak suretiyle muhtarlarımızı bence buralara götürmekte fayda var. Bütün planları, görevi, İçişleri Bakanımıza verdik" ifadelerinin ardından, İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanlığı bundan sonraki süreçte de muhtarları kafileler şeklinde yurt dışına göndermeye devam edecek.

FETÖ konusunda beklentimiz net

FETÖ ile mücadele konusunda Kırgızistan'dan beklentileri açık ve net ifade ettiğini belirten Erdoğan, FETÖ konusunun Türk-Kırgız ilişkilerinin geleceği bakımından önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Sayın Ceenbekov'un FETÖ konusunda çok daha dirayetli davranacağına ve gereken önlemleri süratle alacağına inanıyorum. Biz de FETÖ ile mücadele noktasında ilgili birimlerimizle kendisinin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

  • Haftanın Özeti Beştepe’de
  • Cumhurbaşkanlığı kurumsal Twitter hesabı “@tcbestepe”den yapılan paylaşımda “Haftanın Özeti” başlığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2-9 Nisan günleri arasında iştirak ettiği programlardan görsellere yer verildi. Cumhurbaşkanlığı’nın kurumsal Twitter hesabından ilk defa yapılan “Haftanın Özeti” başlıklı paylaşımda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ziyaretlerinin yanı sıra Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temel atma töreni yer alıyor.
#Türkiye
#Kırgızistan
6 yıl önce