|

Dünyayı kirletti keyif çatıyor

00:00 - 22/06/2010 Salı
Güncelleme: 23:53 - 21/06/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünyayı kirletti keyif çatıyor
Dünyayı kirletti keyif çatıyor

İngiliz enerji şirketi BP'nin CEO'su Tony Hayward, Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısıyla ilgilenmek yerine, oğluyla birlikte yat gezisine çıkınca eleştiri oklarına maruz kaldı. BP CEO'su Hayvard gününü oğlu ile birlikte, ABD'li bankacılık devi JPMorgan'ın sponsorluğunda düzenlenen yat yarışlarına katıldı. Fotoğrafçılar yarış sırasında, Hayward'ı tam 270 bin dolar değerindeki “Bob” adlı yatında görüntüledi. Beyaz Saray bu hareketi, “Hayvard'ın halk ilişkiler hataları ve gaflarından bir diğeri” olarak tanımladı. Çevreci gruplar ise, Hayward'ın petrol sızıntının büyük zarar verdiği Wight adasına yaptığı yat gezisinin “aşağılayıcı” bir hareket olarak tanımladı.

BP ise Hayward'ı savundu ve CEO'nun 20 Nisan'da patlak veren körfez felaketinden bu yana ilk kez görevinden ayrı bir gün geçirdiğine dikkat çekti.

MEKSİKA'DA TAKTİK DEĞİŞİKLİĞİ

Bu arada BP, Meksika Körfezi'ndeki sızıntı ile artık CEO Tony Hayward yerine, Amerika ve Asya'dan sorumlu müdür Robert Dudley ilgileneceğini açıkladı. BP Başkanı Carl-Henric Svanberg, "Bundan sonra operasyonu Robert Dudley üstlenecek" dedi. Meksika körfezindeki sızıntı ile ilgili açıklamada ise, sızan petrolün şirkete maliyetinin 2 milyar dolara ulaştığını bildirildi.



14 yıl önce