|

Kışlaya mobing denetimi geliyor

Sivil Memurlar Sendikası, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan personelin haklarını korumak için Mobbing İşlem Masası kurulmasını istedi. Başvuruyu komutanlık incelerken, aşağılama, dışlanmaya maruz kalan personel şikayetlerini bu birime bildirebilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2014 Pazar
Güncelleme: 02:15 - 7/12/2014 Pazar
Yeni Şafak

Sivil Memurlar Sendikası SİME-SEN, Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarıyla yürüttüğü Kurum İdari Kurulu toplantılarında mobbing masası talebi gündeme geldi. Sendika, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Mobbing İşlem Masası kurulmasını talep etti. Komutanlık ise çalışma başlatarak konuyu inceleme aldı. Çalışma sonrasında masanın kurulması halinde, aşağılama, dışlanma gibi sözlere maruz kalan personel şikayetlerini bu birime bildirebilecek. 


KONU KİK’E TAŞINDI 

Disiplin konularının ele alındığı KİK toplantılarında sendika yöneticileri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki görüşmelerde, personelin bu konulardaki rahatsızlığı dile getirdi. Talep ise tunaklara “Mobbing İşlem Masası’nın kurulması talep edilmiştir” ifadesi yer aldı. Toplantıda alınan kararda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı nezdinde bir çalışma başladığı ve inceleme işlemlerinin devam ettiği ifadesi yer aldı. 


TSK’YA İLETİLMİŞTİ

Mobbing İşlem Masası’nın kurulması halinde, gelen şikayetler masa tarafından değerlendirilecek. Rahatsız etme, aşağılama, dışlama, çalışma motivasoyununu engelleme gibi davranışlar mobbing olarak biliniyor. Geçmiş yıllarda, askeriyede meydana gelen birçok olay tartışma konusu olmuştu. Bazı dernekler bu konuyu Genelkurmay Başkanlığı’na iletmişti. KİK toplantırında gündeme gelen diğer konular ise “risk ücreti verilmesi, performansa dayalı istihdam, ödüllendirme” gibi konularda ele alındı. 

#mobbing
#tsk
#Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
9 yıl önce