|

Kız isteme cinneti

Adana’da damat adayı Denizhan Dener, kız arkadaşını istemeleri için evine çağırdığı yakınlarını katletti. Emekli vali olan eniştesi, 2 halası ve 2 kuzenini öldüren Dener, polisi arayıp adresi verdikten sonra ’Hepsini vurdum’ deyip intihar etti.

Yeni Şafak
04:00 - 4/05/2017 Thursday
Güncelleme: 08:51 - 4/05/2017 Thursday
Yeni Şafak
​Kız isteme cinneti
​Kız isteme cinneti

Adana’da, kız isteme tartışmasının ardından cinnet getiren damat adayı, aralarında emekli Kırklareli Valisi İsmet Metin'in de bulunduğu 5 kişiyi silahla vurarak öldürüp intihar etti. Olay dün saat 20.00 sularında Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi bulunan 5 katlı Çelik Apartmanı’ın 3. katında meydana geldi. İddiaya göre, Vali İsmet Metin, eşi Nurşen Metin, kızı Senem Metin, halası Gönül Cengiz ve kuzeni Suphi Cumhur Cengiz damat adayı Denizhan Dener’in evinde buluştu.

ÖNCE İHBAR SONRA İNTİHAR

Hanım Kaya isimli kızı isteme konusunda yaşanan tartışmanın ardından cinnet getiren damat adayı Dener, silahla Vali İsmet Metin, eşi Nurşen Metin, kızı Senem Metin, halası Gönül Cengiz ve kuzeni Suphi Cumhur'u silahla vurarak öldürdü. Daha sonra katil zanlısı polisi arayıp evinin adresini verdi. 'Hepsini vurdum’ diyen Dener, telefon açık iken tabancasındaki son kurşunu da kendi başına sıkarak yaşamına son verdi.

KAÇTIKLARI ODALARDA
ÖLDÜRÜLDÜLER

Eve gelen polis ekipleri, kapıyı itfaiye yardımı ile açarak içeri girdi. Ekipler evde 6 kişinin cansız bedeni ile karşılaştı. Katil Dener ile maktullerden birinin cesedi holde, birinin cesedi mutfakta, birinin cesedi yatak odasında, ikisinin cesedi oturma odasında bulundu. Buradan hareketli damat adayı Yener’in silahına davrandığında evde bulunanların kaçtığı odalarda öldürüldüğü tespit edildi. Adana Emniyet Müdürü Osman Ak yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar araştırma yapıyorlar. Araştırma sonucunda 6 kişinin neden ve nasıl öldürüldüğü ortaya çıkacak” dedi.



2006 yılında
emekli olmuştu

İsmet Metin, Kırıkhan ve Dörtyol Kaymakam Vekilliği görevleri, Bolu/Seben Kaymakamlığı, Bingöl/Solhan Kığı Kaymakamlığı, Acıpayam, Saruhanlı ve Görele Kaymakamlığı, Rize Vali Vekilliği, Adana Vali Yardımcılığı, Bingöl Valiliği, Merkez Valiliği, Ağrı Valiliği, Zonguldak Valiliği, 10 Şubat 2003-Eylül 2004 tarihlerinde Karaman, 20 Eylül 2004 - 30 Ekim 2005 tarihlerinde Kırklareli Valilikleri görevlerinde bulundu. 2006 yılında emekli oldu. Metin, evli ve 3 kız çocuk babasıydı.

#Adana
#Cinnet
7 years ago