|

Kızılay sel bölgelerinde: 66 bini aşkın kişiye yardım ulaştırdı

Kızılay, Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede 66 binden fazla kişiye insani yardım ulaştırdı. 42 binden fazla kişiye sıcak yemek, 23 binin üzerinde kişiye kumanya ile beslenme hizmeti verdi. Kızılay, 2 mobil mutfak, 9 ikram ve 47 operasyon aracının bölgede bulunduğunu açıkladı.

15:55 - 14/08/2021 السبت
Güncelleme: 16:04 - 14/08/2021 السبت
AA
Kızılay, sel felaketinin yaşandığı bölgelerde.
Kızılay, sel felaketinin yaşandığı bölgelerde.

Kızılay, Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede 66 binden fazla kişiye insani yardım ulaştırdı. Kurumdan yapılan açıklamada, Türk Kızılay'ın, Sinop, Bartın ve Kastamonu'da 684 afet uzmanı ve gönüllüsüyle yardım çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

MOBİL MUTFAKLAR HİZMETTE


Kızılayın şu ana kadar 66 binden fazla kişiye insani yardım ulaştırdığı bildirilen açıklamada, 2 mobil mutfak, 9 ikram ve 47 operasyon aracının bölgede bulunduğu kaydedildi.

MALZEME DAĞITIMI SÜRÜYOR



Açıklamada, 42 binden fazla kişiye sıcak yemek, 23 binin üzerinde kişiye kumanya ile beslenme hizmeti veren Türk Kızılayın, su ve ikramlık malzeme dağıtımlarına devam ettiği belirtildi.


Afetin büyüklüğü nedeniyle bölge halkının büyük bir travmayla karşı karşıya olduğu, özellikle çocukların bundan en fazla etkilenen kırılgan grubu oluşturduğu ifade edilen açıklamada, Kızılayın psikososyal destek ekiplerinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeliyle koordineli şekilde sahada afetzedelere destek verdiği bildirildi.



#KIZILAY
#YARDIM
#KASTAMONU
#BARTIN
#SİNOP
#SEL
٪d سنوات قبل