|

Kobani'de IŞİD geriledi

Koalisyon güçlerinin düzenlediği hava bombardımanı ve Kürt grupların 2 gün önce başlattıkları karşı saldırı, Kobani'de IŞİD'i geriletti. Yaklaşık 10 gün önce kentin doğusundaki Giri Kani tepesine dikilen IŞİD bayrağı artık yerinde görünmüyor. YPG güçlerinin Till Şeir köyündeki tepeyi de geri aldığı bildiriliyor.

Şanlıurfa
00:00 - 15/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:16 - 14/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Kobani'de IŞİD geriledi
Kobani'de IŞİD geriledi

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Kobani'de (Ayn el-Arap) IŞİD hedeflerine yönelik hava bombardımanını yoğunlaştırması ve 16 Eylül'den beri kenti savunmakta olan Kürt grupların 2 gündür karşı saldırıya geçmesi, IŞİD'i geriletti. 6 Ekim'de kentin doğusunda bulunan Giri Kani tepesine IŞİD militanlarının diktiği ve düne kadar yerinde duran örgüt bayrağının yerinde olmadığı gözleniyor.

IŞİD BATIDA MEVZİ KAYBETTİ

Çatışmalar, iki gündür Kobani'nin özellikle doğu ve güneyi ile kent merkezinin 3 kilometre batısında yoğunlaştı. PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Savunma Bakanlığı Yardımcılarından Öcalan İso'ya dayandırılan bilgiye göre, IŞİD'in Kobani'de ilerleyişi durduruldu ve örgüt kentte gerilemeye başladı. Kentin 4 kilometre batısında bulunan Till Şeir köyündeki tepe, Kürt grupları tarafından IŞİD'den geri alınırken, tepeye YPG bayrağı dikildi. IŞİD militanlarının kentin merkezine bomba yüklü araçlarla girmeye çalıştığı, ancak başarılı olamadığı bildiriliyor.

BOMBARDIMAN DEVAM EDİYOR

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının IŞİD'e yönelik bombardımanı da sürüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, bir günde 20'ye yakın hava saldırısı düzenledi. İlçenin güneyinde gerçekleştirilen bombardımanda, örgütün zırhlı araçları ve mevzilerinin hedef alındığını öğrenildi. Kentin doğusunda IŞİD'in bayrağını diktiği ve üs olarak kullandığı binanın da bombalandığı bildirildi. Bu arada Suruç ilçesine bağlı Kendirci Köyü sınır hattına zırhlı araçlar konuşlandırıldı.


10 yıl önce