|

KOBİ'lere sanal saldırı artıyor

Trend Micro'ya göre, bu yılın ikinci çeyreğinde KOBİ'leri hedef alan siber saldırılar yüzde 36 oranında arttı. Trend Micro Güvenlik Araştırmaları ve İletişim Direktörü Rik Ferguson, 'Küçük işletme sahiplerinin birçoğu, açık birden farklı cihazdan işlerini yürüttüğü için saldırganların dikkatini çekiyor' dedi

Merve Onkök
00:00 - 31/07/2012 Salı
Güncelleme: 23:41 - 30/07/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
KOBİ'lere sanal  saldırı artıyor
KOBİ'lere sanal saldırı artıyor

Bulut güvenliği alanında dünyanın lider firması Trend Micro, ikinci çeyrek güvenlik raporunu açıkladı. Rapora göre; siber suçluların özellikle küçük işletmeleri hedef alarak kişisel ve finansal verileri çalma eğilimi hızla arttı. 2012 yılının ikinci çeyreğinde, küçük işletmelere yönelik saldırılar yüzde 36'lık artış gösterdi. Trend Micro kullanıcılarına yönelik 142 milyon tehdit de, yine kurum tarafından engellendi.

ÖLÇEK GENİŞLEDİ

Trend Micro raporunda, bu tür saldırıların artmasıyla daha geniş kitlelerin hedeflendiğine dikkati çekti. Saldırılar sürerken zararlı yazılım tehditleri ve güvenlik açıklarının yenilenmiş sürümlerinin geniş kitlelerin bilgilerine odaklandığı görüldü. Ölçek genişlerken saldırıların gerçekleştiği hedeflerin daha fazla özelleştiği tespit edildi. Suçluların neden kişisel verileri çalmaya odaklandığının oldukça basit sebebi olduğunu belirten Trend Micro Güvenlik Araştırmaları ve İletişim Direktörü Rik Ferguson, 'Küçük işletme sahiplerinin birçoğu saldırılara açık birçok farklı cihazdan işlerini yürüttüğü için saldırganların dikkatini çekiyor' dedi. Geçtiğimiz yıl Trend Micro'nun güvenlik güçleriyle bir araya gelerek yürüttüğü operasyonlarda yakayı ele veren siber suçluların saldırı metotlarını hızla değiştirdiğine değinen Ferguson, 'Saldırganlar kendi 'endüstrilerini' geliştirmeye çalışıyor. Herkes şunu iyi bilmeli ki, siber suçluların yayıldığı sektörler hızla artıyor' açıklamasında bulundu.


Android'de 25 bin zararlı uygulama

2012'nin ikinci çeyreğinde 25 bin Android zararlı uygulaması tespit edildi. Trend Micro'nun çalışmalarında, ilk çeyreğe göre yüzde 417 artış gösteren zararlı uygulamaların her 5 Android telefonun birinde yer aldığı belirlendi. Ransomware (zararlı uygulamanın kaldırılması için para ödenmesi gereken yazılım) saldırılarıyla kullanıcıların coğrafik konumunu takip eden, işletim sistemini mahkum eden ve kişisel bilgilerin sızdırılacağına dair tehditte bulunulduğu ortaya çıktı. Pinterest, suçlular için oldukça önemli bir sosyal medya platformu haline geldi. Tayvan'daki sunucularda barındırılan IXESHE zararlı yazılımı, özellikle Doğu Asya'daki işletmeleri hedef aldı.


12 yıl önce