|

Kobra oyunu

İllüzyonist Aref Ghafouri’yi birlikte gösteri yaptığı kobra cinsi yılan elinden ısırdı. Geceyi hastanede geçiren Aref’in, hayati tehlikesi olmamasına rağmen tedavi için Mısır’a gitmesi, kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Sosyal medya “şov peşinde” yorumlarıyla çalkalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 00:38 - 17/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

Televizyon programlarında yaptığı şovlarla Türkiye’nin yakından tanıdığı İran asıllı Türk vatandaşı illüzyonist Aref Ghafouri’nin, kobra yılanı tarafından ısırılmasının ardından hiçbir nörolojik bulguya rastlanmadığı halde tedavi için Mısır’a gitmesi, “şov yapıyor” yorumlarına yol açtı.

Bir gösteri için Antalya’da bulunan Aref’i birlikte gösteri yaptığı kobra cinsi yılanı sağ elinin bilek üstünden ısırdı. Kolunu bir bez parçasıyla sıkarak zehirin vücuduna yayılmasını önleyen Aref, asistanının yardımıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

VİZE ENGELİ KALDIRILDI

Yapılan gözlem ve tahlillerin ardından Aref’e, Türkiye’de bulunmayan panzehirin 24 saat içinde vücuduna enjekte edilmesi gerektiği bildirildi.

Kendi isteğiyle hastaneden taburcu olan Aref, panzehirin bulunduğu Mısır’a gitmek istedi. Dışişleri ve Sağlık Bakanlıkları’nın devreye girmesiyle vize engelinin kalkmasının ardından Aref, özel bir firmaya ait uçak ambulansla tedavi için Mısır’a gönderildi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Aref Ghafouri, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanlarıyla Mısır’da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edilmiştir” denildi.


Hayati tehlikesi yok

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, hastada kızarıklık dışında bir bulguya rastlanmadığını söyledi. Hülür, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne geliyor. Kou bezle sarmış, yılanın zehirine karşı tecrübeli yani. Buradan yılan ısırmalarına karşı serum bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderiliyor. Bakılıyor nörolojik bulgu yok. Vakayı ikinci evre olarak değerlendirdik. Hastanın hayati tehlike kaydı yok. Böyle durumlarda zaten 2 saat içinde nörolojik bulguları olması lazım. Solunum sıkıntısı olur, felç olur, bunların hiçbiri yok. Kızarıklık dışında başka bulgu yok. Orasını, burasını oynatamaz, vücutta yayılım olur, şişme olur. Dolayısıyla tıbbi açıdan hastada nörotoksik bulgular zaten yok. Kendi isteğiyle gitti.”

#Aref Ghafouri
#Kobra
#Yılan
6 yıl önce