|

Kocabey sürprizi

MHP’nin ve Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey, muhaliflerin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü kurultayın toplanması için açtıkları davadan çekildi. Ayrıca genel merkezin muhaliflere karşı taktik savaşı da sürüyor. Genel merkezin teşkilat kapatma ve ihraçları sürdüreceği öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2016 Pazar
Güncelleme: 02:32 - 21/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

MHP'de muhaliflerin tüzük değişikliği gündemli olağanüstü kurultayın toplanması için açtıkları davada sürpriz bir gelişme yaşandı.


Muhaliflerin açtığı dava dosyasında MHP Genel Merkezi'nin ve aynı zamanda Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatı olan Hamit Kocabey dosyadan çekildi. MYK üyesi de olan Kocabey, muhaliflerin Ankara 12. Sulh Asliye Mahkemesinde açtığı davaya genel merkez adına vekalet vermişti. MHP Disiplin Kurulu Üyesi avukat Yücel Bulut'un geçen hafta mahkemeye vekalet vererek, ek süre almasının kendisinden habersiz gerçekleştiğini iddia eden Kocabey, yakın çevresine “bu durumu etik bulmadığını” belirtti.



TAKTİK SAVAŞLARI


Olağanüstü kurultayın toplanmayacağını ve kurultay tarihini 18 Mart 2018 olarak açıklayan MHP yönetimi muhaliflerin olağanüstü kongre talebini mahkemeye taşımasının ardından ilk olarak mahkemeden 15 günlük ek süre istedi. 11 Mart'a kadar süre verilen parti yönetimi, önceki gün muhaliflere destek veren 4 il teşkilatını kapatarak teşkilat başkanlarını tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk etti.



İHRAÇLAR SÜRECEK


Edinilen bilgilere göre Genel Merkez teşkilat kapatma ve disipline sevk etme kararlarına devam edecek. Genel merkezin delegeleri ikna hamlesinin ardından muhalif kanat da il toplantılarına başladı. Muhalifler bu hamleyi de mahkemeye taşımayı planlıyor.



#mhp
#Hamit Kocabey
#bahçeli
8 yıl önce