|

Komşu da tutukladı

Almanya''nın ilk kez terör örgütü PKK üyesi olmaktan bir kişiye hapis cezası vermesinin ardından Yunanistan''dan da tutuklama haberi geldi. Yunan polisi, 47 ve 37 yaşlarındaki iki kişiyi ''silahlı terör örgütüne üyelik'' suçlamasıyla tutukladı. Zanlıları ziyarete gelen 1 kişi de Interpol tarafından arandığı ortaya çıkınca tutuklandı.

Cihan
00:00 - 15/02/2013 Cuma
Güncelleme: 22:48 - 14/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Komşu da tutukladı
Komşu da tutukladı

Yunanistan''ın Patra şehrinde Kürt oldukları belirtilen 47 ve 37 yaşlarındaki iki Türkiye vatandaşı, silahlı terör örgütüne üyelik, suç eylemlerine karışma, patlayıcı bulundurma, evrakta sahtecilik ve cinayet suçlamaları sebebiyle tutuklandı. Patra Polisi, Türk Interpolü tarafından çıkarılan uluslararası tutuklama emri gereğince tutuklanan kişilerin yasa dışı olaylara karışıp karışmadıklarının araştırıldığı açıklandı. Bu kişilerin yaklaşık bir yıldır Yunanistan''da oldukları belirtilirken, ülkeye giriş için sahte evrak kullandıkları belirlendi. Son aylarda Atina''da arkadaşlarının evlerinde kaldıkları, son dönemde ise Patra''ya gelerek şehir merkezinde bir ev kiraladıkları açıklandı.

ZİYARETTE TUTUKLANDI

Tutuklanan iki kişinin Patra''da siyasi sığınma talebinde bulundukları ortaya çıktı. Terör örgütü üyesi 47 yaşındaki C.Z. adlı kişinin siyasi sığınma talebinin hangi aşamada bulunduğunu öğrenmek için gittiği Patra Yabancılar Şubesi''nde tutuklandığı açıklandı. Tutuklanan kişiyi ziyarete gelen bir çiftin belgelerini de kontrol eden polis, B.A. adlı erkek ziyaretçinin de Interpol tarafından arananlar listesinde olduğunu görünce onu da tutukladı. Türk İnterpolü''nün 47 yaşındaki kişiyi terör örgütüne üyelik, evrakta sahtecilik ve patlayıcı bulundurma suçlamaları gereğince tutuklama emri çıkardığı anlaşıldı. 37 yaşındaki kişinin ise terör örgütüne üyelik ve cinayet suçlamasıyla arandığı belirlendi. Kathimerini gazetesine göre haklarında tutuklama emri bulunan bu kişilerin niçin polise gittiklerine dair soruyu Patra Polisi yetkililerinin ''Muhtemelen tanınacaklarını düşünmüyorlardı'' şeklinde cevaplandırdığını yazdı.

DHKP-C üyesi teslim edilmemişti

Selanik Temyiz Mahkemesi, Ekim 2012''de Türk makamları tarafından DHKP-C üyesi olduğu gerekçesiyle aranan 53 yaşındaki Türk vatandaşı Nevzat Kalaycı''nın, Türkiye''ye iade edilmemesi yönünde karar vermişti. Yunanistan, terör örgütü DHKP-C''nin eski Avrupa sorumlusu Gülaferit Ünsal''ı ise 2011''de Almanya''ya teslim etmişti. Alman savcılar, Selanik''te yakalanan Ünsal''ın 1999-2008 yıllarında örgüte kaynak bulmak ve örgüt üyelerini Avrupa''ya kaçırmakla suçlandığını kaydetmişti.

Başbakan Erdoğan uyarmıştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın Yunanistan''da başta Lavrion kampı olmak üzere bazı yerlerde terör örgütlerinin kamp ve eğitim merkezlerinin bulunduğuna ilişkin sert mesajlarının hemen ardından tutuklamaların gelmesi dikkat çekti. 4-5 Şubat''ta Türkiye''yi ziyaret eden Yunanistan Emniyet Müdürü Nikolaos Papagiannopoulos, PKK/KCK ve DHKP-C''lilerin kamp olarak kullandığı Lavrion kampını takibe alacaklarını, terörist faaliyetler için gereğini yapacaklarını söylemişti.

Şirinler operasyonunda 1 albay 3 avukata gözaltı

Adana''da ''Şirinler'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen baskında, aralarında muvazzaf bir albay ile 3 avukatın da olduğu 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin emniyet müdürlüğündeki ifadeleri sürüyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Mehmet Şirin Aksoy''un elebaşı olduğu ''Şirinler'' olarak bilinen ve çek senet tahsilatı, şiddet ve cebir kullanarak haraç toplama, bazı ihalelere fesat karıştırma gibi iddialarla bilinen suç örgütüne yönelik operasyon yaptı. KOM ekipleri, Aksoy''un merkez Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi''ndeki evini bastı. Özel harekat ve çevik kuvvet polisi ile helikopter destekli baskında evdeki bir sığınakta cezaevinde olan Aksoy''un kardeşi Kemal Aksoy da gözaltına alındı. ADANA (CİHAN)


11 yıl önce