|

Komutanın gözyaşları

Türk ve İspanyol savunma bakanları Trabzon'da düşen ve 74 kişinin öldüğü Ukrayna uçağının enkazında incelemelerde bulundu. 12 mürettebatın kimlikleri belirlenirken, İspanyol komutanın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Yeni Şafak
00:00 - 28/05/2003 Çarşamba
Güncelleme: 18:01 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Koçkine mezrasında önceki gün düşen ve 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak faciasının ardından düşen uçağın 3'üncü karakutusunun da bulunduğunu bildirdi. Uçağın kara kutularının deşifresinin kim tarafından ve nerede yapılacağının daha sonra belirleneceği bildirildi.

Bakan Vecdi Gönül ile İspanya Savunma Bakanı Federico Trillo, Ukrayna uçağının düştüğü Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya Beldesi Koçkine Mezrası'nda incelemelerde bulundular. Bakan Gönül, Türk yetkililerinin, uçağın düşüş nedeniyle ilgili incelemelerini sürdürdüğünü belirterek, "Ukrayna'dan gelecek ekip de inceleme yapacak. Ancak Türk heyetinin yaptığı incelemeler geçerlidir" dedi. Trillo, incelemelerinin ardından kentten ayrıldı. Bakan Gönül, kazada yaşamını yitiren 62 İspanya Barış Gücü askeri için askeri tören düzenleneceğini de kaydetti.

Ölen 12 mürettebatın ismi belirlendi

Kazada yaşamını yitiren Ukraynalı mürettebatın isimleri şöyle: "Syntnyk Mykola Olexandrovych, Kutsenko Volodymyr Mykolayovych, Pylypianko Ihor Mykolayovych, Slatvinskyi Sernii Fedorovych, Fcrenets Vacheslav Borysovych, Shyrokov Dmytro Yevheniyovych, Golovina Yuliya Mykolaivna, Moshkovych Kateryna Serhiivna, Yanchenko Olexander Anatoliyovych, Gladka Yuliya Olexandrivna, Hutrin Mykola Robertovych, Berezovskyi Yevhen Olexandrovych."

BAKANLAR İNCELEME YAPTI
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile İspanya Savunma Bakanı Federico Trillo, Ukrayna uçağının düştüğü Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Koçkine mezrasında incelemelerde bulundular. İncelemeler sırasında İspanyol komutanın gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce