|

Konuşacak çok şey var

Başbakan Ecevit'in ABD ziyareti öncesi bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Boucher, Türkiye ile konuşacak pekçok konu olduğunu belirterek, "Ortadoğu'da Türk hükümetiyle üzerinde çalıştığımız konular var" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 19/12/2001 Çarşamba
Güncelleme: 18:12 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakan Bülent Ecevit'in Ocak ayında ABD'ye yapacağı ziyaret sırasında, başta Afganistan ve Irak olmak üzere pekçok konuda geniş kapsamlı görüşmeler yapılmasının beklendiği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ecavit'in Ocak ortasında yapacağı ABD ziyareti sırasında Irak'ın ana gündem maddesi olup olmayacağı yolundaki bir soru üzerine, "Müttefikimiz Türkiye ile konuşulacak onlarca konu var" cevabını verdi.

Richard Boucher, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Türkiye'yi ziyareti sırasında da görüldüğü gibi iki ülke arasında pekçok konu bulunduğunu, ancak Afganistan'ın, gündemdeki temel ve önemli konu olduğunu belirtti.

Ortadoğu'da ortak konular

Ortadoğu'da Türk hükümetiyle üzerinde çalışılan bazı konular bulunduğunu ve Başbakan Ecevit'in kişisel olarak bu meseleyle ilgilendiğini belirten Boucher, bölgesel konuların yanısıra NATO gibi geniş kapsamlı konuların da bu ziyaret sırasında ele alınmasının beklendiğini söyledi. Bir gazetecinin, Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası konusunda varılan noktaya ilişkin sorusu üzerine Boucher, "Türkiye gibi AB üyesi olmayan NATO ülkelerinin bu sürece katılımına destek verdik. Powell Türkiye'deyken bir formül çıkarıldı. Şimdi top AB'de. Onlardan bu konuda bir şey duymayı bekliyoruz" diye konuştu.

Simitis washington'a gidiyor

Bu arada Beyaz Saray sözcüsü Ari Fleischer, günlük basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in, 9-10 Ocak'ta Washington'a geleceği ve ABD Başkanı George Bush ile görüşeceğine ilişkin Yunan basınında çıkan haberlerin hatırlatılmasına karşılık, "Biz böyle bir duyuru yapmadık. Bu konuda haber verilecek bir şey olursa, size duyururuz" demekle yetindi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce