|

Köpeği ölen kadına hakaret davası

Kayseri'de bir üniversitenin veterinerlik bölümüne öksürük şikayetiyle götürdüğü köpeğinin ölmesi üzerine Alev Ö., sosyal medya hesabından ‘öldürdüler köpeğimi' şeklinde başlayan ve hakaret içerdiği öne sürülen paylaşımda bulundu. Üniversitede görevli 2 profesörün şikayeti üzerine Alev Ö. ve paylaşıma yorum yapan 9 kişi hakkında "hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Yeni Şafak
14:03 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 14:08 - 31/08/2018 Cuma
Diğer
Köpeğinin veteriner ihmali nedeniyle öldüğünü öne süren kadının sosyal medya paylaşımları mahkemeye taşındı.
Köpeğinin veteriner ihmali nedeniyle öldüğünü öne süren kadının sosyal medya paylaşımları mahkemeye taşındı.

Kayseri'de yaşayan Alev Ö., öksürük şikayeti olan köpeğini Şubat 2017'de bir üniversitenin Veterinerlik Fakültesi'ne götürdü. Burada yapılan müdahaleye rağmen Alev Ö.'nün köpeği kurtarılamadı.

Sosyal medyada paylaşımda bulundu

Alev Ö., sosyal medya hesabından "Öldürdüler köpeğimi" şeklinde başlayan ve hakaret içerdiği öne sürülen bir paylaşımda bulundu. Alev Ö.'nün yaptığı paylaşıma yorumlarda yapıldı.

Savcılık dava açtı

Habertürk'ün haberine göre, Veterinerlik Fakültesinde görev yapan profesörler G.A. ve V.G., paylaşımların hakaret içerdiğini belirterek şikayetçi oldu.

Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda Alev Ö. Ve paylaşıma yorum yapan 9 kişi hakkında "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Savcılık, 9 kişi hakkında da takipsizlik kararı verdi.

#Kayseri
#Köpek
#Veterinet
6 yıl önce