|

Köpeklerin saldırısında hayatını kaybeden gencin cenazesinde olay

Kayseri'de sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki lise öğrencisinin cenazesi öncesi, ilçe müftüsü hayvan haklarıyla ilgili vaaz verince ortalık karıştı. Gencin yakınları, "Bizi canımız yanıyor, siz neyden bahsediyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Yeni Şafak
14:24 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 16:51 - 5/01/2019 Cumartesi
İlçe müftüsü hayvanlara şefkatten bahsedince, Hayatını kaybeden gencin yakınları tepki gösterdi.
İlçe müftüsü hayvanlara şefkatten bahsedince, Hayatını kaybeden gencin yakınları tepki gösterdi.

Kayseri'de sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki lise öğrencisinin cenazesi toprağa verildi.

Lise öğrencisi Mehmet Özer için Hacılar ilçesindeki Cami Kebir'de cenaze töreni düzenlendi.

Aile tepki gösterdi

  • Törende, Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek'in öğle namazı öncesi camide hayvan haklarıyla ilgili vaaz verdi. Bunun üzerine Özer'in ailesi ve yakınları müftünün üstüne yürüyerek, 'Bizi canımız yanıyor, sen neyden bahsediyorsunuz' diyerek tepki gösterdi.
  • Camiye giren polis ekipleri, tepki gösteren vatandaşları çıkardı.

Daha önce sokak köpekleriyle ilgili şikayetlerde bulunduklarını iddia eden mahalle sakinleri de Hacılar Belediyesine tepki gösterdi.


Gencin cenazesi defnedildi

Özer'in cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından ilçe mezarlığında defnedildi.

Törene, Özer'in babası Alpay Özer, anneannesi Semiha Kış, aynı saldırıda yaralanan liseli Ali Tuğrul'un babası Tansel Tuğrul, Vali Şehmus Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan aynı saldırıda yaralanan lise öğrencisi Ali Tuğrul'un Kayseri Şehir Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

En ince ayrıntısına kadar soruşturulacak

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Çevik Kuvvet Atlı Polis Grup Amirliği sosyal tesislerinde düzenlenen asayiş toplantısında yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden öğrencinin ailesine sabır diledi.

Aynı olayda yaralanan öğrenci Ali Tuğrul'u hastanede ziyaret ettiğini anlatan Günaydın, şöyle konuştu:

"Tabii bu olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatıldı. Bu olay bütün yönleriyle ilgili kurumlar tarafından araştırılacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. En ince ayrıntısına kadar gerekli soruşturma yapılacak. Bu konuda suçu, ihmali olan kim varsa hakkında idari ve adli işlem yapılacaktır. Ailemize başsağlığı diliyorum."

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın da otopsinin yapıldığını, soruşturmanın başlatıldığını, olayda kastı, ihmali olanlar hakkında adli işlem yürütüleceğini söyledi.

Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 9. sınıf öğrencileri Mehmet Özer ve Ali Tuğrul, dün, Akdam Mahallesi'nde sokak köpeklerinin saldırısına uğramış, öğrencilerden Özer olay yerinde hayatını kaybetmişti.



#Hacılar
#Köpek Saldırısı
#Mehmet Özer
5 yıl önce