|

Kopenhag'ı ciddiye alın

"AB hazırlıklarımızı sürdürmeye çalışıyoruz" diyen Başbakan Ecevit'e, 'kriterleri' hatırlatan Hollanda Başbakanı Kok, "Kararı biz değil, siz vereceksiniz" cevabını verdi.

Yeni Şafak
01:00 - 31/10/2000 Salı
Güncelleme: 15:00 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv



S P O T

Hollanda Başbakanı Wim Kok ile görüşen Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik için hazırlıklarını olanca hızıyla sürdürmeye çalıştığını bildirdi. Kok ise, "niyetlerin kanunlara, kanunların da günlük hayata yansıması gerektiğini" belirtti.

Resmi ziyaret için önceki gün Türkiye'ye gelen Hollanda Başbakanı Wim Kok, Başbakan Bülent Ecevit karafından resmi törenle karşılandı. Ecevit ve Kok, bir süre başbaşa görüştükten sonra ortak basın açıklaması yaptı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylığına katkıları için konuk Başbakan'a teşekkür eden Başbakan Ecevit, "Biz, bu arada tam üyelik için de hazırlıklarımızı olanca hızıyla sürdürmeye çalışıyoruz" dedi. Ecevit, "Siyasal ve sosyal kriterler konusunda beklentiler dile getirildi mi? Örneğin idam cezası ve Kürtçe eğitim gündeme geldi mi?" sorusunu cevaplarken de, "Bu konuları Sayın Kok ile ayrıntılı olarak görüştük" dedi.

'Kriterleri ciddiye alın'

Hollanda Başbakanı Wim Kok ise, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik tarihi için bir tarih vermenin doğru olmayacağını söyleyerek, "Gerekli şartlar yerine getirildiğinde daha fazla beklemenin bir anlamı olmayacaktır" dedi. Hollanda hükümeti olarak Türkiye'nin mümkün olduğu kadar kısa sürede AB üyeliği için gerekli olan şartları yerine getirmesini umduklarını belirten Kok, "niyetlerin kanunlara, kanunların da günlük hayata yansıması gerektiğini" bildirdi.

Kok, "Türkiye'nin AB'ye ne zaman tam üye olabileceğine ilişkin bir tahmininiz var mı?" sorusuna da, şu cevabı verdi: "Gerçekçi olmalıyız. Bu da kriterleri ve birbirimizi ciddiye almamız anlamına gelir ve hangi politikaların belirleneceği ve bu politikalarda ne gibi gelişmelerin sağlanacağıyla ilgilidir". --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ----------------

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce