|

Köprüde makas atan magandalar yakalandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde makas atarak ilerleyen bir trafik magandasının görüntüleri büyük tepki çekmişti. Görüntülerin ardından çalışma başlatan emniyet güçlerinin hem makas atan aracın hem de onu görüntüleyen diğer aracın şoförlerini yakaladığı öğrenildi.

17:05 - 4/05/2019 Cumartesi
Güncelleme: 20:56 - 4/05/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Makas atan trafik magandasının köprüde tehlike saçmıştı.
Makas atan trafik magandasının köprüde tehlike saçmıştı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde makas atarak ilerleyen bir trafik magandası hem kendisinin hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye attı.

Trafikte terör estiren magandanın makas atarak ilerlediği o anlar ise kameraya saniye saniye kameralara yansıdı.

Köprüde araç yoğunluğunun bulunduğu sırada araçlar arasında makas atarak ilerleyen sürücü tehlikeli hareketleriyle yürekleri ağza getirdi.

Magandalar yakalandı

Söz konusu magandaların görüntülerinin sosyal medyada yer bulmasının ardından polis ekipleri çalışma başlattı.

Yapılan incelemelerin ardından 34 HV 8... araç sürücüsü S.Y. ve 34 HK 6... plakalı araç sürücüsü M.S.U. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliğine bağlı ekiplerce yakalandı.

Trafik magandalarına ceza yağdı


15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde makas atarak ilerleyen bir trafik magandasına ceza yağdı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"34 HV 8621 araç sürücüsü S.Y. ve 34 HK 6474 plakalı araç sürücüsü M.S.U. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliğine bağlı ekiplerce yakalanmıştır.

34 HV 8621 plakalı araç sürücüsü S.Y. ya Karayolları Trafik Tanunun 46/2-g (Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri) maddesine istinaden
1002
tl,
54/1-b (Geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek) maddesine istinaden
235
tl,
54/1-a (öndeki aracı geçerken geçme kurallarına riayet etmemek) maddesine istinaden
235
tl olmak üzere, toplam 1472 tl cezai işlem uygulanmıştır.

Şahsın sürücü belgesi, Karayolları Trafik Kanununun 45. maddesine istinaden Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda ilgili sağlık kuruluşuna sevki yapılarak geçici olarak iptal edilmiştir.

Ayrıca sürücü S. Y. yeTürk Ceza Kanununun 179/2 (Kara, Deniz Hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç (3) aydan iki (2) yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.) maddesi gereği Adli işlem yapılmak üzere Arnavutköy Polis Merkezıne teslim edilmiştir.

34 HK 6474 plakalı araç sürücüsü M.S.U. ya Karayolları Trafik Kanununun 46/2-g (Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri) maddesine istinaden
1002
tl,
54/1-b (Geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek) maddesine istinaden 235 tl, 54/1-a (öndeki aracı geçerken geçme kurallarına riayet etmemek) maddesine istinaden
235
tl,
73/C (seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazları kullanmak) maddesine istinaden 235 tl olmak üzere, toplamda
1580
tl cezai işlem uygulanmıştır.

Şahsın sürücü belgesi, Karayolları Trafik Kanununun 45. maddesine istinaden Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda ilgili sağlık kuruluşuna sevki yapılarak geçici olarak iptal edilmiştir.

Ayrıca sürücü M.S.U. Türk Ceza Kanununun 179/2 ( Kara, Deniz Hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç (3) aydan iki (2) yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.)maddesi gereği Adli işlem yapılmak üzere Arnavutköy Polis Merkezıne teslim edilmiştir."



#Köprü
#Makas
#Maganda
5 yıl önce