|

Köprüdeki Kızlar müzayedede

Norveçli ressam Edvard Munch’un “Köprüdeki Kızlar” adlı eseri, New York’taki açık artırmada satışa sunulacak. Tablonun, 50 milyon dolara satılması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 21:29 - 5/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ruhsal ve duygusal konuları işlediği resimleriyle tanınan Norveçli ressam Edvard Munch'un “Köprüdeki kızlar” adlı eseri, New York'ta yapılacak açık artırmada satışa sunulacak. Sotheby's Müzayede Evi, New York'ta sonbahar açık artırmaları öncesinde, Munch'un “Köprüdeki Kızlar” tablosunun da dahil olduğu eserleri basına tanıttı.



İKİ KERE ÜST ÜSTE KENDİ DÜNYA REKORUNU KIRDI


Tanıtımda bir konuşma yapan Sotheby's'in İzlenimci ve Modern Sanat bölümü yöneticilerinden Simon Shaw, bu lirik eserin Munch'un kariyerindeki en güçlü eserlerden biri olduğunu ve iki defa sanatçıya Sotheby's'deki kendi dünya rekorunu kırdırdığını söyledi. Müzayede evi, Munch'un 1902 tarihli “Köprüdeki Kızlar” tablosuyla ilgili daha önceki açıklamasında, tablonun 50 milyon dolardan satılmasını beklediklerini bildirirken, eser 2008'de 30 milyon 800 bin dolara alıcı bulmuştu. Ekspresyonizm (Dışavurumculuk) akımının önemli temsilcilerinden kabul edilen Munch'un yanında, Empresyonizmin (İzlenimcilik) öncülerinden Vincent van Gogh'un bir “natürmort” eseri de müzayede haftasında satışa sunulacaklar arasında. Pablo Picasso'nun 1963 tarihli, 130cmx162 cm ebatlarındaki selfportre ve modelini resmettiği yağlıboya eserine müzayede 12 milyon ila 18 milyon dolar bedel kondu. Müzayedede Picasso'nun bir heykeli de yer alıyor. Müzayedede ayrıca Frantisek Kupka, Wassily Kandinsky ve László Moholy-Nagy'e ait eserler de satışa sunulacak. Çağdaş Sanat açık artırması da yapacak olan Sotheby's Müzayde Evi, Gerhard Richter, Willem de Kooning, David Hockney, Jean-Michel Basquiat ve Andy Warhol'a ait tabloları da müzayede öncesinde New York'taki merkezinde gösterime açtı.


#Edvard Munch
#Köprüdeki Kızlar
7 yıl önce