|

Koray Aydın konuşmasını tamamladı

MHP Genel Başkanlığına aday olan Koray Aydın konuşma yaptı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 4/11/2012 Pazar
Güncelleme: 14:44 - 4/11/2012 Pazar
Yeni Şafak
Koray Aydın konuşmasını tamamladı
Koray Aydın konuşmasını tamamladı

Konuşmasına iktidara yüklenerek başlayan Koray Aydın, daha sonra MHP'nin eski günlere dönmesi gerektiğinden bahsetti ve bu konudaki düşüncelerini anlattı.

'Biz iktidar istiyoruz. MHP halka inecek'

MHP'nin halka ineceğini, meydanlara ineceğini, ezilmişlerin, işçilerin yanında olacağını belirten Aydın, "Birey temelli bir hareket yapacağız. Bunun için önce partide üyelik sistemi kampanyası yapacağız. Seçime kadar 3 milyon üyemiz olacak. Artık kimse merkezde dolaşmayacak. Tabana gidecek! MHP her yerde olacak! Biz iktidar olmak istiyoruz. Meydanlara ineceğiz. Türk Milleti'yle bütünleşeceğiz. Ona dokunacağız. Onunla temas edeceğiz. Onu, bu tehlikeler konusunda uyaracağız. Onu, yanımıza almaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

'Yeni Anayasa çalışmaları Türk'e zarar verecek'

Konuşmasında iktidarı sert sözlerle eleştiren Koray Aydın, iktidarın yeni Anayasa çalışmasını sinsilikle suçladı. Aydın, "Değerli arkadaşlarım, bunların yeni oyunu adına 'yeni Anayasa' dedikleri, önümüzdeki aylarda da Türkiye'nin gündemine oturtacakları yeni Anayasa çalışmalarıdır. Yeni Anayasa demek, Türk'ün adını, Türk Milleti'nin adını, Anayasa'dan çıkararak, onu bir alt kimlik altına dönüştürerek, binlerce yıllık var olan Türk Milleti'nin varlığını ortadan kaldırma çabasıdır. Bunu iyi anlayalım, iyi görelim. Bu işin sonudur değerli arkadaşlarım." sözleriyle yeni Anayasa çalışmasını eleştirdi. Yeni Anayasanın Türk kimliğini söndüreceğini savunan Aydın, "Türk kimliğini bir alt kimliğe döndürseler, biz ne yaparız? Beş sene sonra bunu hayata geçirseler, o zaman Türkiye'nin adına da karşı çıksalar ne yapacağız? İyi görelim bu sinsi planı... Buna seyirci kalamayız, buna suskun kalamayız... Bizi ilgilendirmiyor diyemeyiz..." ifadelerini kullandı.

'Ne görüşeceksin Öcalan'la?'

Ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın Öcalan ile görüşeceğini söyleyen Aydın, görüşmede ne konuşulacağını sordu: "Ne görüşeceksin (iktidar) Öcalan'la? Masaya koymuşsun Türkiye'yi, almışsın karşına Öcalan'ı, ne konuşacaksın Öcalan'la?"

Protestodan konuşamadı

Koray Aydın, bir ara izleyicilerin protestosu nedeniyle konuşmakta zorlandı. Duruma el atan Türkeş, izleyicilerden konuşana karşı saygılı olmasını, demin Bahçeli'yi dinledikleri gibi Aydın'ı da dinlemelerini istedi. İzleyiciler ise, 'Devletin başına devlet geçecek' diye bağırıp, protestolarını sürdürdüler.

Koray Aydın, konuşmasına Başbuğ'un sözleriyle son verdi: "Ülküdaşlarım, haydi, gayrete gel, çalışmaya gel. Eski günler yeniden doğsun. Zafer ve şan bayraklarını ufuklara doğru yeniden dalgalandıralım. Başbuğumuzun bu sözüyle sözlerimi sonlandırıyorum. Allah'a emanet olun."

11 yıl önce