|

Kordon kanıyla hayata tutundu

Lösemi hastası 4,5 yaşındaki Aybars, İsrailli bir bebeğin kordon kanıyla hayata tutundu. Aybars, kordon kanı yurtdışından gelerek tedavisi başarılı olan ilk hasta.

Yeni Şafak
00:00 - 19/10/2005 Çarşamba
Güncelleme: 11:56 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Lösemi tipli lenfoma teşhisiyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde tedavi gören 4,5 yaşındaki Aybars Palacıoğlu, İsrail'den getirilen ve bir kız bebeğe ait olduğu belirtilen kordon kanıyla hayata tutundu. Aybars'ın, kordon kanı yurtdışından gelerek işlemi başarılı olan Türkiye'nin ilk hastası olduğu bildirildi. Lösemi tipli lenfoma teşhisiyle önce Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde, sonra da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Aybars'ın, İstanbul Ticaret Odası Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Şube Müdürü olan babası Tezer Palacıoğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanedeki doktorların Aybars'ın dünyada bu tipteki 13'üncü hasta olduğunu söylediklerini belirtti.

ATEŞİM KAÇ ANNE?

Lösemi tipli lenfoma teşhisiyle tedavi gören bu hastalardan sadece birinin yaşadığını öğrendiklerini ifade eden Palacıoğlu, "Eğer yaşarsa oğlumuz literatüre girecek ikinci hasta olacak" diye konuştu. Hastalıkla mücadelede ekonomik durumun da çok önemli olduğunu vurgulayan Palacıoğlu, çalıştığı kurumun kendilerine çok büyük katkılar verdiğini belirtti. Tezer Palacıoğlu, günde bin YTL'den fazla paranın sadece ilaçlara gittiğini söyledi.

Aybars'dan bazı günler 4-5 kere kan alınmasına rağmen artık hiç ağlamadığını anlatanbaba Palacıoğlu, şöyle konuştu: "Oğlum annesine, 'Kalp atışlarım kaç olmuş anne?', 'Ateşim kaç, anne düşmüş mü?', 'Ne kadar idrar yapmışım?' gibi sorular soruyor. Sağlığıyla ilgili gelişmeleri kendisi takip ediyor. Sağlığındaki iyileşme onu mutlu ediyor." AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Yeşilipek ise Aybars'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, birkaç gün içinde taburcu edebileceklerini söyledi.

OĞLUM SOĞUKKANLI

Aybars'ın babası Tezer Palacıoğlu, oğlunun oldukça soğukkanlı olduğunu ve artık kan alınırken bile ağlamadığını söyledi.

  • ANTALYA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce