|

Korelilerden gazilere konserde özel ilgi

Başkan Topbaş ile Güney Koreli vali Kim Kwan Yong, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda verilen muhteşem konseri birlikte izledi. Koreliler, gazileri başlarını öne eğerek selamladı.

Şamil Kucur
00:00 - 20/01/2013 Pazar
Güncelleme: 20:19 - 19/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Korelilerden gazilere konserde özel ilgi
Korelilerden gazilere konserde özel ilgi

2013 Gyeongju Dünya Kültür Fuarı'nın (Expo) Yönetim Kurulu Mutabakat Zabtını imzalayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Gyeongsangbuk-do Valisi Kim Kwan Yong, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda verilen muhteşem konseri birlikte izledi.

Eylül ayında İstanbul'da yapılacak expo öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Mehter Takımı'nın birlikte verdiği görkemli konserde klasik müzik, Türk musikisi, halk müziği, modern Türk müziği ile mehter marşlarından örnekler sunuldu. Kore heyeti, zengin Türk kültürünü yansıtan renkli müzik ve halk oyunları gösterisine hayranlığını alkışlarla gösterdi. Bir buçuk saat süren konserin sonunda salonu dolduran bütün davetliler, Kent Orkestrası ve Mehter Takımı'nı ayakta alkışladı. Topbaş ve Yong, sahneye çıkarak sanatçıları tek tek tebrik etti.

Korelilerin, gazilere gösterdiği saygı ise görülmeye değerdi. 1950 yılında Güney Kore'nin özgürlüğünü kazanmasında önemli rol oynayan gazilerle tokalaşırken başlarını öne eğerek selamlayan heyetin minnettarlığı yüzlerinden okunuyordu. q ŞAMİL KUCUR - İSTANBUL

11 yıl önce