|

Korku nedir bilmeyiz

Şırnak’taki Görmeç Üs Bölgesi’nde görevli Mehmetçikler, “Korku nedir bilmeyiz” sözleriyle başlayan Komando Andı’nı söyledikten sonra operasyona çıkıyor. Komandolar Cudi, Gabar, Namaz ve Yassı (Ciraf) dağları arasında bulunan Şırnak’taki 1750 rakımlı Nohutkapısı Tepe’de eksi 5 derecede teröristlerin izini sürdü.

Yeni Şafak
04:00 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:14 - 7/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Komandolar, teröristlerin izini sürdü.
Komandolar, teröristlerin izini sürdü.

Terörle zorlu kış şartlarında da mücadeleyi aralıksız sürdüren komandolar Cudi, Gabar, Namaz ve Yassı (Ciraf) dağları arasında bulunan Şırnak'taki 1750 rakımlı Nohutkapısı Tepe'de operasyon düzenledi.

Karla kaplı dağ eteklerinde yerli üretim silah ve teçhizatla eksi 5 derecede operasyonlarını sürdüren komandolar, teröristlerin izini sürdü.

6. Komando Tugayı komutasında bulunan Şırnak'taki Görmeç Üs Bölgesi'nde görevli Mehmetçikler, "Korku nedir bilmeyiz" sözleriyle başlayan Komando Andı'nı hep birlikte söyledikten sonra operasyona çıkıyor.

Askerler karla kaplı dağlarda tamamı yerli imkanlarla üretilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-55, MPT-76) ve Keskin Nişancı Tüfeği (KNT-76) ile terörist avlıyor. Zirvede görüntülenen 18 kişilik komando koluna mayın arama köpeği 'Kral' da eşlik ediyor.

Bu arada PKK'yı imha operasyonları sınır ötesinde de sürüyor. Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesine düzenlenen hava harekâtında 7 terörist etkisiz hale getirildi.

#​Şırnak
#Cudi
#Gabar
#Namaz
5 yıl önce