|

Köşk'ün desteği gurur verir

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yolsuzlukla mücadelede kendilerine vereceği destekten büyük gurur duyduklarını söyledi.

.
00:00 - 1/03/2001 Perşembe
Güncelleme: 10:02 - 8/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
 Köşk'ün desteği gurur verir
Köşk'ün desteği gurur verir

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yolsuzlukla mücadelede kendilerine vereceği destekten gurur duyduklarını söyledi.

Tantan, hükümetle Cumhurbaşkanlığı'nın yolsuzlukla mücadelenin yöntemi ve tarzı konusunda uyuşmadığı iddialarına ilişkin olarak, "Hükümetin yolsuzlukla mücadelede kararsız bir tavrı yok ki. Cumhurbaşkanlığımız'ın da bu çalışmalara destek vermesi bize gurur verir" diye konuştu.

Bakan Tantan, "Cumhurbaşkanlığımız'ın da bu çalışmalara destek vermesi bize gurur verir. Basın sizin gibi sürekli soruyor. Geçen gün 'bugüne kadar yaptığınız çalışmalarda Cumhurbaşkanlığı'nın size desteği oldu mu' diye sordular. Biz de cevap verdik, gerçeği söyledik. Hükümetin yolsuzlukla mücadelede kararsız bir tavrı yok ki. Bu hükümet zamanında yolsuzlukla mücadele edilebilmesi için parlamentodan bir hukuki altyapı çıktı. Demek ki bu hükümetin kararlığı var ve parlamento da buna destek oluyor" şeklinde konuştu.

Tantan, Yeni Şafak'ın "Kamuoyu yoklamalarına göre halkın yüzde 40'ının güvenilir bulduğu bir siyasetçi olarak' halkın güvenilir bulmadığı' bir hükümette görev yapıyor olmak sizi etkiliyor mu?" sorusuna, "Birşey diyemem çünkü o iradeyi beyan eden halkımızın kendisi. Yolsuzlukla mücadele konusunda hükümetimizin bize büyük desteği var" yanıtını verdi.


23 yıl önce