|

Kosova’da FETÖ krizi

MİT’in Kosova’daki 6 FETÖ’cüyü paketleyip Türkiye’ye getirmesinden sonra ülkede ilginç gelişmeler yaşandı. Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, operasyondan haberi olmadığını belirterek İçişleri Bakanı Flamur Sefaj ile istihbarat müdürü Driton Gashi’yi görevden aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:27 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay
Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın FETÖ üyesi olduğu belirtilen 6 kişiyi Türkiye'ye getirmesinin ardından Kosova'da siyasi tartışmalar başladı. Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanı'nı görevden aldı. Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Haradinaj'ın, anayasal yetkinliklerine dayanarak, Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Gashi ve İçişleri Bakanı Sefaj’ın istifasını talep ettiği belirtildi.

BİLGİMİZ DIŞINDA

Açıklamada, "Önceki gün 6 Türk vatandaşının oturma izinlerinin iptal edildiği, gözaltına alınarak acil ve gizli bir şekilde Türkiye’ye sınır dışı edildiği operasyonun, başbakanın bilgisi ve izni dışında gerçekleştirildiği" ifade edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Balkan ayağına yönelik, Kosova istihbaratıyla etkin iş birliği içinde gerçekleştirdiği operasyonda, FETÖ/PDY'nin 6 üst düzey mensubu yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.

TWITTER'DAN TEPKİ

Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi de, tutuklamalarla ilgili bilgisinin olmadığını ve altı FETÖ'cünün tutuklamaların Kosova İstihbarat Ajansı - AKI ve İçişleri Bakanlığı ile Mülteciler Bürosu tarafından gerçekleştiğini söyledi. Kosova Başbakanı Haradinaj FETÖ haberinin ardından Twitter'dan açıklamalarda bulunmuştu. Operasyon hakkında kendisinin bilgilendirilmemesini eleştiren Haradinaj, "Hukuki ve anayasal çerçevede gereken cevabı vereceğim" demişti.


Böyle paketlendiler

Kosova polisi tarafından önceki gün yakalanarak Türkiye’ye teslim edilen altı FETÖ firasinden Yusuf Karabina isimli kişinin yakalanma anları güvenlik kameralarına yansıdı. Kosova basınında yer alan haberde Yusuf Karabina’nın ailesiyle birlikte işyerine giderken Kosova polisi tarafından yolda çevriliyor. Görüntülerde uzun bir konuşmanın ardından Yusuf Karabina polis tarafından zorla dışarı çıkarılmak istiyor ve bu arada itişme başlıyor. Eşi Yasemin Karabina ise yol ortasına atlayarak geçen sivil araçlardan yardım istediği görülüyor. FETÖ’cülerin bu çabalarına rağmen polis hepsini gözaltına alarak teslim ediyor.

#FETÖ
#Kosova
6 yıl önce