|

KÖSTEBEK AVI

Uzanlar operasyonunda "köstebek av"ı başladı. Haklarında tutuklama kararı çıkarılmadan Uzanlar'ın sırra kadem basmaları, "köstebek" kuşkusunu arttırdı. Polis, Uzanlar'a bilgi sızdıran köstebekleri belirlemeye çalışıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 21/08/2003 Perşembe
Güncelleme: 10:59 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Uzanlar operasyonu devam ederken, bir yandan da "köstebek av"ı başlatıldı. Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nca haklarında tutuklama kararı çıkarılmadan Kemal Uzan, Hakan Uzan ve Yavuz Uzan'ın sırra kadem basmaları, gözleri Telsim'de çalışan polis kökenli personele çevirdi. Uzanlar'ın günlerdir yakalanamaması ve gelişmelerden önceden haberdar olmaları, "köstebek" kuşkusunu artırdı. Emniyet Teşkilatı'nda maddi menfaat karşılığında Uzanlar adına çalışan personelin olduğu ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, bir yandan Uzanlar'ı yakalamaya çalışan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) dedektifleri, bir yandan da teşkilat içindeki köstebekleri saptamaya çalışıyor.

Emniyet Teşkilatı'nın ana komuta merkezi ve muharebe gibi teknik birimlerinde çalışan onlarca polisin, istifa edip ya da emekli olduktan sonra Telsim'de yüksek ücretlerle çalışmaya başladığı bildirildi. Uzanlar'ın gelişmelerden önceden haberdar olmasında bu kişilerin rolü olduğundan kuşkulanıyor. Uzanlar'ın şirketlerinde çalışan bu kişilerin, telefon ve telsiz dinleme, gizli çekim ve kayıt yapma konusunda son derece beceri sahibi oldukları belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bu konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Müfettiyler, teşkilat mensubu olup da son bir kaç yıl içinde istifa ederek ya da emekli olduktan sonra Uzanlar'ın şirketlerinde çalışan polisler belirlemeye çalışıyor.

Yeni Şafak'a bilgi veren üst düzey bir Emniyet yetkilisi, şu ana kadar belirlenen 20'ye yakın polis kökenli personelin Uzanlar'a ait Telsim şirketinde çalıştığını söyledi. Bu kişilerin Emniyet'teki bağlantılarının saptanması halinde haklarında yasal işlem yapılacağını belirten üst düzey yetkili, soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü ifade etti.

  • EVİN GÖKTAŞ, ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce