|

Kozmik Oda'dan 'yanlı bilirkişi’ çıktı

Yeni Şafak
04:00 - 13/03/2015 Cuma
Güncelleme: 23:04 - 12/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Ankara Başsavcılığı’nın takipsizlik kararı verdiği Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla başlatılan “Kozmik Oda” soruşturmasında 'yanlı rapor' hazırladığı gerekçesiyle TÜBİTAK'tan atılan bilirkişi'nin görev aldığı ortaya çıktı.

24 Aralık 2009 tarihinde Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda görevli Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G, Bakan Arınç’ın da oturduğu Çukurambar semtinde ‘suikast girişimi’ iddiasıyla gözaltına alınmasıyla açılan soruşturmanın ihbar olmadan başlatıldığı tespit edilmişti. Soruşturmada “hükümeti yıkmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütü” gibi suçlamalar bahane edilerek Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odada arama yapılmış ve “devlet sırrı” niteliğindeki belgelerin imajları alınmıştı. Bu imaj alma işleminin kimler tarafından yapıldığı ile ilgili tutanak bulunmadığı da ortaya çıkmıştı.

TÜBİTAK’TAN ATILDI

16 Mart 2013 tarihinde 11 ve 16 nolu kozmik odalarda yapılan aramalarda el konulan belgelerin içerisinde yer aldığı 1.5 terabaytlık imaj hard disk ile 18 Eylül 2013’de aynı odalarda 2. kez yapılan aramalarda elde edilen silinebilir CD-RW ve çeşitli cinsteki hafıza kartlarını çözümlemesi için TÜBİTAK BİLGEM’den bilirkişi görevlendirildi. Çözümlemede görev alan bilirkişilerden birinin de Burak A. olduğu öğrenildi. Burak A., Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk davalarında da görev aldı. Ancak Burak A.’nın bu davalarla ilgili yanlı rapor hazırladığı gerekçesiyle kurum ile ilişiği kesildiği belirtildi.
#Bülent Arınç
#TÜBİTAK
#Kozmik Oda
9 yıl önce