|

Kreşteki şiddetin ardından Bakanlık'tan açıklama

Ankara’da ağlayan küçük çocuğu susturmaya çalışan vicdansız bakıcı, miniği dakikalarca nefessiz bıraktı. O anlarda yaşananlar bir telefonun kamerasına yansıdı. Ağlayan küçük çocuğu susturmaya çalışan vicdansız bakıcı, miniği dakikalarca nefessiz bıraktı. Dehşet anları görenleri isyan ettirdi. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı da açıklamada bulundu. Ankara Başsavcılığı da kreşte çocuğa kötü muamele olayıyla ilgili inceleme başlattı.

Yeni Şafak
11:11 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 16:34 - 23/11/2018 Cuma
IHA
Ankara'daki bir kreşte bakıcının çocuğu nefessiz bıraktığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Ankara'daki bir kreşte bakıcının çocuğu nefessiz bıraktığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde kreş olduğu iddia edilen bir yerde kaydedilen görüntü, görenleri hayretler içinde bıraktı.


Ağlayan küçük çocuğu bir türlü avutamayan bakıcının akıllara durgunluk veren yöntemi görüntüye yansıdı.

'Sustun mu' diye bağırdı

  • Kreşteki başka birisi tarafından gizlice çekilen görüntüde çocuğun ağzını sıkıca kapatıp, “Sustun mu” diye bağıran bakıcı yer alıyor.
  • Görüntünün sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından, görüntüdeki bakıcı vatandaşlarca tepki yağmuruna tutuldu.

MEB'den açıklama

Yaşananların ardından Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Söz konusu olaydan sonra çocuğa kötü muamelede bulunan bakıcının görevden uzaklaştırıldığı belirtilerek, "Bakıcı, kendi yeğenini izinsiz bir şekilde kuruma getirdi. Şiddet uyguladığı çocuk bakıcının kendi yeğeni" ifadesini kullandı.

Soruşturma başlatıldı


Ankara Başsavcılığı kreşte çocuğa kötü muamele olayıyla ilgili inceleme başlattı.

#Ankara
#Kreş
5 yıl önce