|

Kretschmer, Malatya'ya gidip Aleviliği 'yakından' tanıyacak

Yeni Şafak
00:00 - 13/10/2004 Çarşamba
Güncelleme: 21:14 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Kretschmer, Malatya'ya gidip

Aleviliği 'yakından' tanıyacak
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hans Jörg Kretschmer, Tunceli'ye yapacağı ziyarette Aleviliği daha yakından tanıma imkanı bulacağını söyledi. Kretschmer, Mesleki ve Teknik Eğitimin Modernizasyonu Projesi (MTEM) kapsamında geldiği Elazığ'da önce Vali Kadir Koçdemir'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Daha sonra Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz'u ziyaret eden Büyükelçi Kretschmer, Türkiye genelinde teknik ve mesleki eğitim alanında öğretmen eğitimi konusunda uyguladıkları programı takip etmek için üniversiteye geldiğini, daha sonra da Tunceli'ye geçeceğini söyledi. Tunceli'ye yapacağı ziyaretle ilgili de açıklama yapan Kretschmer, şunları söyledi: "AB İlerleme Raporu'nda, Alevilerle ilgili bir paragraf var ve bildiğimiz gibi Tunceli Aleviler açısından önemli bir merkez. O sebepten dolayı orada şahsen daha fazla bilgi toplama amacıyla ziyarette bulunacağım."

17 Aralık'ta sadece müzakere başlatılmasına dair bir kararın alınacağını kaydeden Kretschmer, "Türkiye son 2 yıldır olduğu gibi reform ivmesini aynı şekilde sürdürürse hiç şüphem yok ki bu gereklilikleri ve koşulları yerine getirecektir" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce