|

Kripto başkan tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya 7 milyon 400 bin lira yatırarak örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:38 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Başkanı Zekeriya Mete
İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Başkanı Zekeriya Mete

Adliyeye sevk edilen ve savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Başkanı Zekeriya Mete ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Arduç’un da aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklanırken, 1 şüpheli de adli kontrol istemiyle hâkimliğe sevk edildi.

‘ÜLKE MENFAATİNDEN BAHSETMİŞ

İstanbul Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracat Birliği Başkanı Zekeriya Mete, gözaltına alınmadan 1 ay önce bazı gazetecilere açıklamalarda bulunmuş. Görevinin başındayken gözaltına alınan ve FETÖ’den tutuklanan Mete’nin günler önce sarf ettiği bu sözler, örgütün kripto yapısını adeta gözler önüne seriyor. İşte Mete’nin o sözleri; “İyi bir ihracat ortamı sağlamak için firmaların karşılaştığı sıkıntıları gidermek için Bakanlıklar ve diğer kurumlarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülke menfaati için herkes elini taşın altına koymalı. Büyüme hedeflerimize ulaşmak için önümüzdeki engelleri kaldırmalıyız."

#FETÖ
#Kripto
#Zekeriya Mete
6 yıl önce