|

Kriptolar görevde

İtirafçı olan bir FETÖ’cü asker, TSK içinde hala çok sayıda FETÖ’cü olduğunu söyledi. Y.A. tek tek deşifre ettiği devrelerinin görev yerlerini söyledi. Sahil Güvenlik’te görev yapan bir devresinin deniz fobisine rağmen mezun olduğunu anlattı.

M. Sait Özkan
04:00 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 02:11 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

FETÖ’nün TSK’daki kripto üyelerinin deşifre edilmesinde anahtar rol oynayan ankesörlü telefon soruşturmasında itirafçı sayısı sadece İstanbul’da 487’ye ulaştı. Çoğunluğu muvazzaf olan itirafçılar arasında yer alan Astsubay Kıdemli Çavuş Y.A., örgüt içerisinde olup da halen TSK içerisinde aktif görev yapan çok sayıda FETÖ'cünün bulunduğunu söyledi. Örgüt evinde birlikte kaldığı devrelerini deşifre eden Y.A. şunları anlattı:

DENİZ FOBİSİNE RAĞMEN MEZUN OLMUŞ

“Kasımpaşa bölgesinde bir cemaat evinde kaldık. Ömer Faruk O., Mücahit ve Furkan isimli iki arkadaş da bizimleydi. Ömer ve Mücahit de askeri personel oldu. Ömer isimli arkadaşım şu anda Tekirdağ’da Jandarma olarak görev yapmaktadır. 2012’de Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda okurken devre arkadaşım Şaban Ş. denize açılırken deniz fobisi olduğu için gemiye binemedi. Psikolojiden dolayı rapor aldı. Bu durum normalde okuldan atılma sebebidir ancak okuldan atılmadı ve 2015’te mezun olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda Motorcu Astsubay olarak göreve başladı. Devrelerimden bir tanesi olan Osman Ü. Sahil Güvenlik’te çalışırken ‘Beni onlar buraya soktu’ demişti. Osman da şu an halen görevde.”

#FETÖ
#TSK
#Kripto
5 yıl önce