|

Kritik zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi Beştepe’de kabul etti. İç-dış gelişmelerin ele alındığı görüşme 40 dakika sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:29 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesinin ana gündem maddesini dış politikadaki gelişmeler ve ABD yönetimi ile yaşanan gerginlik oluşturdu. Erdoğan’ın talebiyle gerçekleşen ve programda yer almayan görüşme 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı öncesinde MHP lideri Devlet Bahçeli’yi kabul etti. İki liderin resmi programlarında yer almayan görüşme talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşmenin zamanlamasının önceki gün yapılan kritik MGK sonrası ve dün yapılan Bakanlar Kurulu öncesi olması dikkati çekti. Erdoğan önceki gün kendi başkanlığında toplanan MGK’da alınan kararlar hakkında Bahçeli’yi bilgilendirdi.

TERÖRLE MÜCADELE

MGK kararlarına da yansıyan sınır ötesindeki alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Bahçeli, terörle mücadelede sonuna kadar hükümete destek vereceklerini belirtti. FETÖ ile mücadele de ele alınan konular arasındaydı. Erdoğan, ABD’ye gönderilen yeni deliller hakkında Bahçeli’yi bilgilendirdi.

Masadaki bir diğer konu başlığı ise dış politikaydı. ABD’li papaz Andrew Brunson’ın tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesi üzerine ABD yönetiminden gelen açıklamalara Cumhurbaşkanlığı seviyesinde tepkiler gelirken, Bahçeli de konuyla ilgili tepkisini dile getirmişti. İki ülke yönetimi arasında yaşanan gerilim sonrasında Erdoğan’ın bu konuda da Bahçeli’yi bilgilendirdiği kaydedildi.

AFRİKA ZİYARETİ ELE ALINDI

Dış politikaya yönelik diğer bir konu başlığı ise Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı Güney Afrika ve Zambiya ziyareti oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Güney Afrika’da Rusya lideri Vladimir Putin’le yaptığı ikili görüşmenin konusu Suriye idi. Erdoğan’ın Bahçeli’ye bu konuda da bilgilendirme yaptığı belirtildi. İki liderin değerlendirdiği bir diğer konu ise iç siyaset oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş çalışmaları değerlendirildi. Bahçeli, sistemin yerli yerine oturması için hükümete destek vereceklerini bildirdi.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Devlet Bahçeli
6 yıl önce