|

Kriz e-ticareti vuruyor

Online alışveriş sitelerinden gelen kapanma haberlerine bir yenisi daha eklendi. Yeterkiiste.com faaliyetlerini belirsiz bir süreliğine durdurma kararı aldığını açıkladı

Serkan Biter
00:00 - 31/01/2009 السبت
Güncelleme: 03:39 - 31/01/2009 السبت
Yeni Şafak
Kriz e-ticareti vuruyor
Kriz e-ticareti vuruyor

Küresel finans krizi, internet üzerinden hizmet veren, e-ticaret şirketleri de vuruyor. Türkiye'deki sayısı 500'ü aşan online alışveriş sitelerinden gelen kapanma haberlerine bir yenisi daha eklendi. Teknopazar Teknoloji, Yazılım ve Elektronik Pazarlama A.Ş. tarafından işletilen www.yeterkiiste.com adlı online alışveriş sitesi, sanal mağazacılık faaliyetlerini belirsiz bir süreliğine durdurma kararı aldı.

MÜŞTERİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK

Şirketten yapılan yazılı açıklamada “Bugüne kadar özverili bir şekilde yürütmekte olduğumuz sanal mağazacılık faaliyetlerini, 23 Ocak 2009 tarihi itibarıyla belirsiz bir süre durdurmak zorunda kalınmıştır. 23 Ocak 2009 tarihine kadar verilmiş, ancak henüz teslim edilmemiş olan siparişler de sorunsuz bir şekilde müşterilerimize ulaştırılacaktır” denildi. Hatırlanacağı gibi ağustos ayında Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan weblebi.com, son dönemdeki ekonomik zorlukları ve internet alışveriş sektöründe, bazı önemli firmaların zora girerek, faaliyetlerine son vermeleriyle oluşan zincirleme nedenleri gerekçe göstererek iflas bayrağını çekmişti. Weblebi.com'un ardından estore, tio, yeterkiiste gibi irili ufaklı alışveriş sitelerinden gelen kapanma haberleri krizin e-ticaret üzerindeki etkilerinin gün geçtikçe ağırlaştığını gösteriyor.


500 milyonuncu telefonu üretti

Nokia, Macaristan'daki fabrikasında 500 milyonuncu telefonunu üretti. Macaristan Nokia şirketinin yetkilileri, 500 milyonuncu cep telefonunun markasının Nokia N79 olduğunu açıkladılar. Macaristan'ın Slovakya sınırında bulunan Komarom şehrindeki Nokia fabrikasında üretilen Nokia cep telefonları, daha çok Orta Doğu ve Afrika ülkelerine gönderiliyor. Macaristan'da 1999 yılında üretime geçen Nokia fabrikasında 500 milyonuncu cep telefonu da üretim bandından geçerek satışa sunuldu. Finlandiya merkezli cep telefonu firması Nokia'nın Macaristan'daki fabrikasında, markanın satış rekorları kırılan modelleri arasında bulunan Nokia 2760, Nokia 6300 ve son olarak müzik dinleyicilerinin rağbet ettiği Nokia 5800 XpressMusic modelleri de üretilmekte.



٪d سنوات قبل