|

Krizi Londra'da fırsata çevirdiler

Bu yıl 14.cüsü düzenlenen Londra Türk Tekstil Ürünleri Fuarı'nda sergilenen ürünlerin, Debenhams, River Island, Topshop, Karen Millen gibi seçkin markalar tarafından tercih edildiği belirtildi

İstanbul
00:00 - 15/01/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:32 - 15/01/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Krizi Londra'da fırsata çevirdiler
Krizi Londra'da fırsata çevirdiler

İngiltere'nin başkenti Londra'da 14'üncüsü yapılan 'Turkish Fashion Fabric Exhibition London - Londra Türk Tekstil Ürünleri Fuarı'na katılan tekstilciler küresel krizi fırsata çevirdi. Akın Tekstil, Aksu, Anteks, Bahariye Mensucat, Berdan Tekstil, Bossa, Deba, Gülle Tekstil, BTD Tekstİl, Öztek/Stampa, Özdoku, Kipaş, Örnek Tekstil ve Yünsa gibi Türk tekstilinin önde gelen firmaları 2010 İlkbahar/Yaz hazır giyime yönelik kumaş koleksiyonlarını sundular.

PAZARDAKİ YERİMİZİ KORUDUK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB)Yönetim Kurulu Baskanı İsmail Gülle, “Dünyayı sarsan kriz döneminde bu fuarda var olmak ve İngiltere pazarındaki yerimizi korumak büyük başarı” dedi. Gülle, "Firmalarımız Arcadia Group, Debenhams, Dewhirst, John Lewis, Marks&Spencer, Next, River Island, Karen Millen ve Topshop gibi seçkin markalar tarafından tercih edildi" şeklinde konuştu.


İndirim disiplini şart!

Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği Başkanı Serhat Çetinkaya, “İndirim sezonları ile ilgili disiplin oluşturulamadı. Yurtdışında odalar veya valilikler bu düzenlemeyi yapıyor. Bununla ilgili yasa çıkarılmalı. Yoksa şişirilen fiyatlardan indirim yapılarak tüketici aldatılıyor" dedi.


Daha büyük işlere imza atacağız

Gülle, “İngiltere pazarından tüm zorluklara rağmen vazgeçmemiz mümkün değildir. Biz krizi fırsata döndürmeye geldik ve bu fuarın devamını da sağlayacağız. Türkiye tekstilcileri İngiltere pazarına, gücüne ve geleceğine güvendiğinden daha büyük işlere imza atacaktır” dedi.




15 yıl önce