|

Kucaklaşmamız şehitlerin bayramı olacak

Diyarbakır Valiliği, Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla reklam panolarına Türkçe ve Kürtçe “Kucaklaşmamız şehitlerin bayramı olacak' yazılı afişler astı. Van Valiliği'nin Kürtçe ve Türkçe olarak billboardlara astığı “Yiğidin harman olduğu Çanakkale'de senden de bir parça var” afişi halkın beğenisini topladı.

Diyarbakır
00:00 - 15/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 03:43 - 15/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kucaklaşmamız şehitlerin bayramı olacak
Kucaklaşmamız şehitlerin bayramı olacak

Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü için en anlamlı etkinlik Diyarbakır ve Van'da yapıldı. Diyarbakır Valiliği, 18 Mart'ta yıl dönümü kutlanacak olan zafer için kendi ilan panosuna ve billboardlara, Kürtçe 'Hembez kirina me, we bibe cejna wan' ve Türkçesi 'Kucaklaşmamız şehitlerin bayramı olacak' yazılı kardeşlik mesajı yüklü afişler astırdı. Afişte, Çanakkale kahramanı 250 kiloluk bombayı sırtına alıp topa yükleyen Seyit Onbaşı'nın fotoğrafı kullanıldı. Afişlerle ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkiye'nin çok önemli değerlerinin bulunduğunu, Çanakkale şehitlerini bu hafta bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, “Hani ilçesinde Resul oğlu Hasan, Balkanlarda Ali dede, Ortadoğu'dan Mustafa amcanın oğlu, Kayseri'den Ali Çavuş'un oğlu da orada kucak kucağa yatıyor. Bu ülkeyi hep birlikte savundular, kanlarını akıttılar' dedi.

NEVRUZ'U ŞENLİKLE KUTLAYALIM

Geleceğe sevgi ve güzel anlayışla kucak kucağa yürümeye devam edeceklerini vurgulayan Toprak, 21 Mart'ta Nevruz'da bir başka bayram kutlanacağını hatırlattı. 21 Mart Nevruz bayramının şenlik ve güzellikler içerisinde herkesin birbirini anlayarak ama olumsuzluklara, kötülüklere, şiddete yol açmadan, bu olumsuzluklardan arınarak bayramın bayram gibi kutlanılması gerektiğini ifade etti. Vali Toprak, “Yeter ki iyi ve ideolojiden arınmış olarak bakalım. Kendi irademizle konuşalım. Biz eğer kendi irademizle konuşabiliyorsak her türlü şiddet ortamından uzaklaşabiliyorsak güzellikler bizi bekliyor. Milletimizin hasreti bu” diye konuştu.


ÇANAKKALE'DE SENDEN PARÇA VAR

Van Valiliği de, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle kentin çeşitli yerlerine Türkçe 'Yiğidin harman olduğu Çanakkale'de senden de bir parça var' ve Kürtçesi Li Çanakkale'ya ku teji merxas bun, ji teji parçeyek heye" yazılı afişler astırdı. Halktan büyük ilgi gören afişler, en işlek bölgeler olan Beşyol Meydanı, Cumhuriyet ve Kazım Karabekir Caddeleri üzerindeki billboardlara asıldı. Çanakkale'de şehit düşen Vanlıların isimleri ve bazılarının fotoğraflarına da yer verilen afişte, Mehmet Akif'in “Değil mi cephemizin sinesinde iman bir, sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir değil mi? Cenge koşan Çerkez'in, Laz'ın, Türk'ün, Arap'la Kürt ile bakidir ittihadı bugün. Değil mi sinede birdir vuran yürek yılmaz, cihan yıkılsa emin ol, bu cephe sarsılmaz" mısralarına da yer verildi.




12 yıl önce