|

Küçük Yusuf İstanbul'a getirildi

Şanlıurfa'da, halk otobüsünde yolculuk yaparken, aniden silahlı bir çatışma ortamından gelen saçmalar sebebiyle başından ağır yaralanan 8 yaşındaki Yusuf Kerem Demirel İstanbul'a getirildi. Küçük Yusuf'la kendisi gibi başından yaralanan türkücü İbrahim Tatlıses ilgileniyor.

00:00 - 3/07/2012 Salı
Güncelleme: 15:47 - 3/07/2012 Salı
Yeni Şafak
Küçük Yusuf İstanbul'a getirildi
Küçük Yusuf İstanbul'a getirildi

Beyninin sol tarafından aldığı 7 saçma mermisi ile 5 gündür Şanlıurfa'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda yatan Küçük Yusuf, bugün saat 12.00 sıralarında GAP Havalimanı'na inen uçak ambulansla havalandı. İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmesi beklenen yaralı çocuğun, buradan hava ambulansı ile Tatlıses'in tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılacak. Küçük Yusuf, Tatlıses'in doktoru tarafından tedavi edilecek.


Şanlıurfa'da, geçtiğimiz günlerde Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği üyelerinin alacak verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışma sırasında, halk otobüsünde yolcu olan Yusuf Kerem Demirel, bir pompalı tüfekten çıkan saçmaların hedefi olmuş ve başından ağır yaralanmıştı. İbrahim Tatlıses ile aynı kaderi paylaşan Küçük Yusuf'a ünlü sanatçı sahip çıktı.


Şanlıurfalı Yusuf Kerem Demirel, tarafı olmadığı bir kavgada çıkan saçmaların hedefi oldu. Kur'an kursu öğreticiliği yapan ablasıyla ders çıkışı eve geldiği sırada, halk otobüsünde kurşunların hedefi haline gelen Küçük Yusuf, Türkiye'nin dualarıyla ayakta kalıyor. Ünlü sanatçı Tatlıses'in yakından ilgilendiğini belirten acılı baba İbrahim Demirel, duasını eksik etmeyen herkese teşekkür ettiğini, daha fazla dua istediğini aktardı. Hastanede basın mensuplarının sorularını cevaplayan acılı baba, tıbbın çaresiz kaldığını belirtti. Silahların artık sokaklara rahatlıkla indiğine dikkat çeken yaralı çocuğun babası İbrahim Demirel, devlet büyüklerinin bu konuda tedbir almasını istedi.


"TIP ÇARESİZ KALDI DUA LÜTFEN"

Küçük Yusuf'un babası İbrahim Demirel, tıbbın artık çaresiz kaldığını ve dua talep ettiğini söyledi. Duanın gücüne inandığını vurgulayan acılı baba, herkesten dua beklediğini ifade etti. Baba Demirel, "Belki çok tekrar oluyor ama en çok dua ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Duada kardeşliğimizi hatırlayacağız. Dualar bu tür olumsuzlukları belki tekrarlatmayacak." ifadelerine yer verdi.


KÜÇÜK YUSUF İLE AYNI KADERİ PAYLAŞAN TATLISES HASTANE İÇİN YARDIMCI OLDU

Televizyonlarda olayı haber alan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, yaralanan çocuğun babası İbrahim Demirel'e ulaştı. Demirel ile sık sık görüşen Tatlıses'in, Yusuf'un sevk işlemleri için seferber olduğu belirtiliyor. Zor günde herkesin yardım elini uzattığını dile getiren baba Demirel, "Ali Yasak ve İbrahim Tatlıses Bey sık sık aradı. Hastaneyi, doktoru ayarlama konusunda devreye girdiler. Şu anda herkesin yanımızda olduğunu görüyoruz. İbrahim Bey'in sıkıntıları var, kendisini yormak istemedim ama kendisi beni aradı, candan teskin edici ifadelerle beni teskin etti. Acımıza, sıkıntımıza ortak olduğunu, yanımızda olacağını belirtti. Herkes gibi vatanın bir evladı olarak görevini hakkıyla yaptı." şeklinde konuştu.


DOKTOR TATİLİNİ YARIDA BIRAKTI, GECE BOYU TELEKONFERANSLA ÇOCUĞU TAKİP ETTİ

Bu arada, Acıbadem Hastanesi'nde görev yapan İbrahim Tatlıses'in doktorunun tatilde olduğu öğrenildi. Bu durumun yaşanması üzerine devreye Tatlıses girdi. Göreve gelen doktor çocuğun sevkini istedi. Çocuğun durumunun hassas olduğunun belirtilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'ndan uçak ambulans talebinde bulunuldu. Dün saat 20.00 sıralarında gelmesi beklenen uçak ambulans daha acil hasta olduğu gerekçesi ile rötarlı geldi.


Bu süre zarfında Tatlıses'in doktorunun çocuğun Şanlıurfa'daki doktoru Bahattin Çelik ile telekonferans aracılığı ile durumu anlık takip ettiği kaydedildi. Beyninin sol tarafından aldığı 7 saçma mermisi ile 5 gündür yoğun bakımda yatan Küçük Yusuf, Bugün saat 12.00 sıralarında GAP Havalimanı'na inen uçak ambulansla havalandı. Atatürk Havalimanı'na inmesi beklenen yaralı çocuğun, buradan hava ambulansı ile Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılacağı öğrenildi.


TEK UMUT YARALININ ÇOCUK VE SOLAK OLMASI

Pompalı tüfekten çıkan 7 saçmanın beynin sol tarafına zarar verdiği açıklandı. Küçük Yusuf, 5 gündür yoğun bakımda. Küçük çocuğun hiçbir şekilde tepki vermediği belirtiliyor. Tıbbın çaresiz kaldığı olayda umutlandıran iki etkenin olduğu kaydediliyor. Bunlardan birinin, yaralının çocuk olması, diğerinin ise çocuğun solak olması. Sağ ve sol beynin farklı fonksiyonlara sahip olduğu, beynin sağ tarafının bedenin sol tarafına, sol tarafın ise sağ tarafına hükmettiğini kaydeden doktorlar, çocuğun solak olmasının umutlandırıcı olduğunu ifade ediyor.


VALİ ZİYARET ETTİ

Diğer yandan, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, başına aldığı saçmalarla yaralanan Küçük Yusuf'u, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Yusuf'un babası İbrahim Halil Demirel ve yakınlarının karşıladığı Vali Celalettin Güvenç, aileye geçmiş olsun dileğinde bulundu.

12 yıl önce