|

Küçükçekmece'deki olay: Gözaltı sayısı 9'a yükseldi

Küçükçekmece'deki olayla ilgili gözaltı sayısının 9'a yükseldiği öğrenilirken, gözaltına alınanlarda 2'sinin Türk, 7'snin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili çok geniş bir çalışma yapıldığını açıklamış, emniyet kaynakları ilk olarak 19 yaşındaki Pakistan uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

17:00 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Küçükçekmece'de olayın meydana geldiği yer.
Küçükçekmece'de olayın meydana geldiği yer.

Küçükçekmece'deki olayla ilgili gözaltı sayısının 9'a yükseldiği öğrenilirken, gözaltına alınanlarda 2'sinin Türk, 7'snin yabancı uyruklu olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Küçükçekmece'deki saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunmuş, süreci yakından takip ettiklerini vurgulamıştı.

Olayın failinin yakalandığını duyuran Soylu, İstanbul Valiliği'nin de konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapacağı bilgisini paylaşmıştı.

"Ciddi bir bilgi kirliliği var"

Bakan Soylu, "İlgili failin yakalandığı bilgisi bende var. Bu tip meselelere yönelik hem tavrımız hem mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da devam edecektir" ifadelerini kullandı. Soylu, olayın medeniyete ve toplumsal ahlaka uygun olmadığını, ancak toplumun kınadığı böyle durumlarla karşı karşıya kalınabildiğini, bunlarla ilgili de gerekenin yapıldığını söyledi.

İlk gözaltına alınan kişi 18 yaşında

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, olayla ilgili ilk olarak 18 yaşındaki Pakistan uyruklu M.V.'nin gözaltına alındığı kaydedilmişti.

Güvenlik kaynakları daha sonra bu sayının 9'a çıktığını, gözaltına alınan isimlerden 2'sinin Türk, 7'sinin yabancı uyruklu olduğunu bildirdi.

#Küçükçekmece
#Gözaltı
5 yıl önce