|

Kudüs’ten Mekke’ye bir yol var

Kudüs bağlantılı umre turunda ilk kafile yola çıktı. Üç gün Kudüs’te kaldıktan sonra Mekke’ye geçecek olan umre yolcuları Atatürk Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:04 - 15/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, vatandaşların talebi üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turunda ilk kafile Atatürk Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı. Kutsal topraklara umre ibadeti için gidecek vatandaşlardan arzu edenlerin katıldığı, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ü ziyaret edecek ilk kafiledeki 78 kişi, Türk Hava Yolları'na ait uçakla Tel Aviv'e hareket etti. Toplam 156 kişinin katılacağı umre turu kapsamında, üç gün Kudüs, yedi gün Mekke ve dört gün de Medine'de olmak üzere 14 gün konaklama planlandı.



ÖZEL REHBER GEZDİRECEK



Umre yolcularının Mescid-i Aksa'yı içinde bulundurması ve birçok peygamberin inanç mücadelesine sahne olması gibi nedenlerle Müslümanlar, Kudüs'te Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Davud ile Selman-ı Farisi ve Rabiatü'l-Adeviyye'nin kabirlerini ziyaret edecek, Hazreti Ömer Camii ve Lut Gölü gibi mekanları gezecek. Kudüs'teki umre turu özel rehberle yapılacak.


#Kudüs
#mekke
#umre
9 yıl önce