|

Kültür şehrinin yıldızı yükseliyor

Hayata geçirdiği projelerle modern belediyecilik anlayışını bir üst seviyeye çıkaran Uşak Belediyesi, şehrin çehresini günden güne değiştiriyor. Kentsel dönüşüm alanında örnek gösterilen projelerinin yanında Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın kültürel derinliğini gün yüzüne çıkaracak çalışmalara da imza atıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2018 Pazar
Güncelleme: 03:34 - 27/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Uşak Belediyesi, şehrin çehresini günden güne değiştiriyor.
Uşak Belediyesi, şehrin çehresini günden güne değiştiriyor.

Yaptığı her çalışmada “sosyal belediyecilik” ve “vatandaşa hizmet” ilkesini benimseyen Uşak Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle modern belediyecilik anlayışını bir üst seviyeye ulaştırıyor. Gerçekleştirdiği prestijli projelerle şehrin çehresini günden güne değiştiren Uşak Belediyesi, desteklediği kültür sanat çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ve festivallerle de her geçen gün hayata değer katmaya devam ediyor. Uşak’ı ziyarete gelen herkes, şehre yapılmış en büyük alt ve üstyapı çalışmaları karşısında ‘Uşak bir köyden şehre dönüşmüş’ yorumunu yapıyor.


VATANDAŞLAR NEFES ALACAK

Uşaklılara, kent merkezinde nefes alacak bir alan açmak için hayata geçirilen “Kentpark” ve Türkiye’de sanayiden konut ve ticari alana dönüşümün sağlandığı ilk kentsel yenileme çalışması olan “Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi” gibi saygın projeler ile Uşak Belediyesi, katma değer yaratan projeler üretmeye devam ediyor.

2014 yılından bugüne, Uşak Belediye Başkanlığı görevini yürüten Av. Nurullah Cahan, amaçlarını ‘doğduğu şehre ve kendisini bu göreve layık gören hemşerilerine hak ettikleri hizmeti ulaştırmak’ olarak tanımlıyor. Yaptığı hizmetler ve çalışmalarla memleketine vefa borcunu ödemeye gayret eden Başkan Cahan, birçok projesini başarıyla tamamladı. Bunun en büyük kanıtı ise; Yerel Yönetimler Proje Yarışması’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘kent ekonomisine katkı’ dalında Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a verilen birincilik ödülü.

Kentsel dönüşüm alanında örnek gösterilen projelerinin yanında Başkan Cahan, Uşak’ın kültürel derinliğini gün yüzüne çıkaracak çalışmalara da imza atıyor. Kültür sanat, spor ve sosyal yaşamı destekleyen projeler Ege’nin incisi Uşak’a ve Uşaklılara verilen değerin sosyal yönünü oluşturuyor.


YÖRÜK KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR

Aşıklar diyarı olan Uşak, düzenlenen bu festivalle Yörük kültürünün hala yaşadığını göstermiş oldu. Konserler, sergiler ve cirit gösterileri ile şenlenen festivalde Yörük beyi olarak Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan seçildi. Festival boyunca Yörüklerle beraber ata binen Başkan Cahan, bütün çadırları tek tek gezerek vatandaşla selamlaştı. Sahne sanatları alanında da aktif çalışmaları olan Uşak Belediyesi, tiyatroya verdiği destek ve değeri Uluslararası Tiyatro Festivali ile taçlandırdı. Bu sene ikincisi düzenlenen ve geleneksel hale getirme çalışmaları devam eden festivale ilgi yoğundu. Festival, belediye önünden 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Halktan da katılımın yoğun olduğu etkinlikler tam bir kültür sanat haftası şeklinde geçti. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak’ın bir sanat ve kültür başkenti haline geldiğini belirterek, yapılan çalışmalarla buna vesile oldukları için çok mutlu olduklarını, kültür sanat çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerinin sözünü verdi.


FESTİVALLER ŞEHRİ UŞAK

Uşak Belediyesi, Katma değeri yüksek mega projeler, kısa süre içerisinde tamamlanan battı çıktılar ve çevre yolu gibi projelerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere verdiği desteklerle de ön plana çıkıyor. Belediyenin desteği ile gerçekleştirilen festivaller sayesinde hem vatandaşlara sosyalleşebilecekleri alanlar yaratılıyor hem de şehrin kültürel olarak yaşayan bir varlık olması sağlanıyor. Belediyenin destekleriyle bu sene üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Esnaf Festivali gerçekleştirilen konser ve etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, esnaf odaları başkanları ve çok sayıda Uşaklının katılım gösterdiği festival, Uşak’a bayram coşkusu yaşattı. Kültürel özelliklerin öne çıkarıldığı bir başka festival ise Hamalı Yörükleri Yörük Şenliği oldu.

SPOR VE SANATA BELEDİYE DESTEĞİ

Uşak Belediyesi’nin desteği ile sürdürülen sanat çalışmaları Uşak’ı kültürel faaliyetler alanında bir adım öteye taşıyor. Uşak’ı Anadolu’nun kültür merkezlerinden biri haline getiren bu projeler ülkemize yeni sanatçılar kazandırıyor. Uşak belediyesi bünyesinde kurulan sanat akademisi, şehir tiyatrosu ve mehter takımıyla şehirde sanata ve sanatçıya destekler sürdürülüyor. Birçok önemli ismi şehirde ağırlayan Uşak Belediyesi, her yıl toplamda 1000’e yakın kursiyere farklı alanlarında eğitim veriyor.Resme verilen değer ve sürdürülen çalışmalar ise yakın zamanda güzel neticeler ortaya çıkardı. Uşak Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar ile Atatürk Kültür Merkezi’nde kursları bitiren öğrencilerin eserleri sergilendi. Serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Nurullah Cahan, kursiyerleri eserleri için tebrik etti.


SAĞLIK İÇİN BİSİKLET

Uşak Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik eden çalışmalarıyla da ön plana çıkıyor. Bisiklet sürmek gibi insan sağlığına faydalı aktivitelerin yaygınlaşması için farkındalık projeleri hazırlayan belediye, 8 kilometrelik bisiklet yolu projesini hayata geçirdi. Uşak Belediyesi tarafından hizmete sunulan bisiklet yolu projesinin açılışı ise 23 Nisan’da yapıldı. Uşak Üniversitesi’nin 1 Eylül yerleşkesi önünden başlayan etkinlik şehrin merkezine kadar sürdü. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başlangıç için sinyal vermesinin ardından, 8 kilometre boyunca, pedallar sağlık için döndü.

KAMUYA YENİ BİNA

Uşak tarihindeki en büyük ve iddialı proje olan “Kentpark Projesi”nin yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Projenin bitimi ile şehrin merkezinde 110 bin metre alanda yeni bir sosyal yaşam merkezi Uşaklılara kazandırılmış olacak. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle devam eden projede kentin merkezine sıkışmış kamu binalarının yıkılarak başka alanlara taşınması planlanıyor. Bugüne kadar birçok kamu binasının yıkım ve taşıma çalışmalarını gerçekleştiren Uşak Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenevinin taşınacağı yeni binaların çalışmalarına başladı. Hedeflerinin Kentpark alanında kalan son üç yapıyı da yılsonuna kadar yeni yerlerine taşımak olduğunu belirten Başkan Cahan, projenin emin adımlarla sona yaklaştığını söylüyor.


ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Belediyenin ve taraftar grubu Aşigolar’ın desteği ile yıllardır sahalarda top koşturan UTAŞ Uşakspor, TFF 3’üncü Lig 3’üncü Grup’ta şampiyonluğunu ilan etti. Geçmiş dönemlerde maddi imkansızlıklar sebebiyle kapısına kilit vurulan Uşakspor, UTAŞ aracılığıyla kendisine sponsor olan Uşak Belediyesi sayesinde küllerinden doğdu. Deplasmandan şampiyonlukla dönen Uşakspor’u memleketlerinde binlerce Uşaklı karşıladı.

ŞAMPİYONLUK SÖZÜNÜ YERİNE GETİRDİ

Düzenlenen törenlerde taraftarlarıyla bir araya gelen kulüp ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şampiyonluk coşkusunu düzenlenen etkinliklerle hep beraber doyasıya yaşadı. Taraftara verdiği şampiyonluk sözünü tuttuğu için mutlu olduğunu belirten Başkan Cahan, Uşak’ı her spor disiplininde lider konumuna getirmek istediklerini söyledi. Yarınlarımızın Türkiye’sini dinamik, kararlı ve inançlı gençlerle birlikte kurmak için her türlü spor faaliyetini Uşak’ta destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

#Uşak
#Belediye
6 yıl önce