|

Kumpas belgelerini Saygılı mı uçurdu?

ABD’ye kaçırılan 17-25 Aralık kumpas belgeleri ile ilgili sorgulanan dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’ya, operasyondan 1 yıl önce ABD’de kaybettiğini iddia ettiği dizüstü bilgisayarı soruldu. Bilgisayarın sırrı çözüldüğü takdirde, ABD’nin 17 Aralık’taki rolünün somut olarak deşifre olacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:41 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​17-25 Aralık kumpas operasyonlarının mimarlarından dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı
​17-25 Aralık kumpas operasyonlarının mimarlarından dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı

17-25 Aralık kumpas operasyonlarının mimarlarından dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın kumpas belgelerini yurt dışına götüren kişi olduğu iddia ediliyor. Saygılı ile yardımcıları Kazım Aksoy ve Yasin Topçu’nun İstanbul Emniyeti’ndeki sorgusu sürüyor. Müdürlere, ABD’de Hakan Atilla’nın yargılandığı kumpas davası ile ilgili 17 Aralık soruşturma belgelerinin FETÖ’cü firari polis Hüseyin Korkmaz tarafından kaçırılma süreci soruldu.

TOPUZ’LA GİTTİ

Korkmaz’ın teslim ettiği belgeler dışında 17-25 Aralık operasyonu öncesi ABD’ye evrak götürüldüğü iddialarını da araştıran İstanbul polisi, Saygılı’nın 17 Aralık 2013’ten 1 yıl önce tutuklu ABD Başkonsolosluk çalışanı Metin Topuz’la birlikte ABD’ye gittiğini belirledi. Saygılı’nın ABD ziyaretinde yanında götürdüğü emniyete ait dizüstü bilgisayarını kaybettiği de tespit edildi.

DOSYA KAPATILMIŞ

Saygılı’nın kaybolduğunu iddia ettiği dizüstü bilgisayar ile ilgili o dönem herhangi bir soruşturma açılmadığı sadece tutanak tutulduğu ortaya çıktı. 17 Aralık’ın tüm belgelerini önceden elinde bulunduran Saygılı’nın bu belgeleri ABD’de kimlere, nasıl teslim ettiğine dair sorgunun sürdüğü belirtildi.

#ABD
#FETÖ
#Yakup Saygılı
6 yıl önce