|

Kumpas tarihini savcı öne çekti

Selam Tevhid Kumpası soruşturması kapsamında 11 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Kumpas operasyonun 17 Aralık’tan daha ileriki bir süreçte yapılması planlandığı ancak soruşturma savcısı Celal Kara tarafından 17 Aralık tarihinde diretildiği iddianamede yer aldı.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 27/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:33 - 27/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Celal Kara
Celal Kara

Selam Tevhid Kumpası soruşturması kapsamında aralarında eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve 2 vergi müfettişinin de bulunduğu 10’u tutuklu 11 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede yer alan şüpheliler arasında Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Bulduk da yer alırken, özellikle örgüt üyesi kamu görevlilerinin kendilerine yapılacak olan operasyonlardan nasıl haberdar olduklarına yönelik ayrıntılar da iddianamede kendine yer buldu. İddianamede ayrıca Bulduk’un 17 Aralık sabahı dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’yla olan diyaloğu da yer aldı. Çakallı’nın ifadesine göre kumpas operasyonun 17 Aralık’tan daha ileriki bir süreçte yapılması planlandığı ancak soruşturma savcısı Celal Kara tarafından 17 Aralık tarihinde direttiği ortaya çıktı.

SAVCI ÇOK ISRAR ETTİ

Bulduk iddianamede geçen ifadesinde 17 Aralık sabahı hastanede olduğunu kaydederek operasyonla ilgili bilgi almak için aradığı dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallıya, ‘Nedir bu konu şimdi sırası mı 30 Mart’ta seçimler var ne gerek vardı’ diye sorduğunu belirtti. Çakallı’nın ise bu sitem karşısında kendisine, ‘Abi bizde senin gibi düşünüyoruz aslında yapmayacaktık fakat savcı çok ısrar ettiği için yaptık’ diye cevap verdiğini aktardı.

GECE HABER VERDİ

  • İddianameye göre 2016 yılı Şubat ayında Bulduk’u gözaltına almaya ikamete giden emniyet görevlileri Bulduk’u evde bulamadı. Yapılan incelemelerde emniyet görevlilerinin gelmesinden kısa bir süre önce Bulduk’tan sorumlu mahrem imam ‘Refik’ kod isimli Rıfat Yılmaz’ın, Bulduk’un evine giderek ‘gözaltına alınacaksın’ şeklinde uyardığı ortaya çıktı. Bulduk’un bu uyarıdan 20 dakika sonra mahrem imam Rıfat Yılmaz’ın arabasına binerek kayıplara karıştığı daha sonra ise teslim olduğu belirtildi. Yılmaz, Bulduk’un evine ait güvenlik kamera görüntüleri sayesinde tespit edildi.

MAHREM İMAMI FİRAR ETTİ

Yapılan incelemelerde Bulduk’tan sorumlu ‘Refik’ kod isimli Rıfat Yılmaz’ın Üsküdar Anadolu Lisesi’nde Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olduğu belirlendi. Yılmaz hakkında ayrıca Konya ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın darbe girişiminden sonra başlattığı FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında adli işlem yapıldığı öğrenildi. Yılmaz’ın aynı zamanda Bylock kullanıcısı olduğu ve firari durumda olduğu belirtildi.

#Selam Tevhid Kumpası
#Celal Kara
#17 Aralık
#Ali Fuat Yılmazer
5 yıl önce