|

Kur dalgalandı TİM durulttu

TİM ve Halkbank kur riskine karşı ihracatçıları güvene aldı. İki kurum arasında imzalanan protokolle ihracat işlemlerindeki tüm kurlar sabitlendi

Müge Bezirci
00:00 - 21/01/2011 Cuma
Güncelleme: 22:44 - 20/01/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kur dalgalandı TİM durulttu
Kur dalgalandı TİM durulttu

Halkbank ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ihracatçı firmaları döviz kurundaki dalgalanmalara karşı güvenceye almak amacıyla protokol imzaladı. Protokol kapsamında TİM üyesi ihracatçılar avantajlı koşullarla, ileri bir tarihte tahsili söz konusu olacak döviz alacaklarının vade, miktar ve fiyatını belirleyerek sözleşme altına alabilecek. İhracatçı firmaların Halkbank nezdinde yaptıkları forward işlem BSMV'den muaf olacak.

AMAÇ KUR RİSKİNDEN KORUMAK

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Halkbank'ın ihracatçılarımız için çıkartacağı türev ürünler, ihracatçıların kur riskinden korunmasında büyük katkı sağlayacak” dedi. Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise “Bu protokolle TİM üyelerinin döviz kurlarındaki dalgalanmalardan etkilenmeksizin faaliyetlerini yürütebilmesini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.Aydın şöyle devam etti: "Protokolle TİM üyelerinin döviz kurlarındaki dalgalanmalardan etkilenmeksizin faaliyetlerini yürütebilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. İhracatçılarımız, herhangi bir nedenle kurlarda yaşanması muhtemel düşüşün ihracat döviz alacaklarının TL karşılığını azaltmasına engel olabilecek."



13 yıl önce