|

Ekonomiye küresel övgü

Uluslararası gayrimenkul uzmanı Julian Alker, son günlerde yaşanan Gezi Parkı olaylarının gayrimenkul sektöründeki satışlarını etkilemediğini açıkladı. Walker, ''Not artışıyla yabancı yatırımcıların da Türkiye''ye ilgisi arttı'' dedi

.
00:00 - 8/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:08 - 7/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
Ekonomiye küresel övgü
Ekonomiye küresel övgü

Merkezi İngiltere''de bulunan uluslararası gayrimenkul şirketi Spot Blue Müdürü ve Türkiye gayrimenkul piyasası uzmanı Julian Walker, Taksim Gezi Parkı''ndaki olaylara rağmen satışlarda herhangi bir sorun olmadığını, iyi bir hafta geçirdiklerini söyledi. Türkiye gayrimenkul piyasasını değerlendiren Walker, 10 yıldır Türkiye''de gayrimenkul sektörü üzerine çalıştıklarını, Alanya''dan İstanbul''a kadar birçok şehirde, konut ve arsa satışlarında yer aldıklarını belirten Walker, kredi notunun yükselmesiyle yabancı yatırımcıların da Türkiye''deki gayrimenkullere ilgisinin arttığını söyledi.

FOTOĞRAF DEĞİŞMEDİ

Enflasyon ve işsizliğin gerilemesinin ülke ekonomisine olumlu katkısı bulunduğuna dikkati çeken Walker, ''Taksim olayları, olumlu fotoğrafı değiştirmiyor. Dış dünyada problem, BBC gibi kuruluşlar olanları büyük bir olay gibi yansıtıyor'' dedi.

HİÇBİR SIKINTI YOK

Walker, ülkede gayrimenkul alımında İngilizlerin daha çok kıyı ilçelerini, Arapların ise İstanbul''u tercih ettiğini söyledi. Orta ve uzun vadede Türkiye''de yatırım yapmak için hiçbir sıkıntı görmediğine işaret eden Walker, ''Türkiye''de iş yaptığımız şirketlerle görüştük, ''hiçbir sıkıntı olmadığını, işlerin devam ettiğini'' söylediler'' dedi. Walker, Yeni Ticaret Kanunu''nun da yabancılar için gayrimenkul sektöründe olumlu etki yaratacağını kaydetti.

DTÖ: Türkiye''ye yatırım fırsattır

Dünya Ticaret Örgütü''nün üst düzey yetkililerinden Hizmetler Ticareti Genel Müdürü Abdel-Hamid Mamdouh, Türkiye''nin yatırımcıların ilgisini çeken ülkelerden biri olduğunu belirterek, Gezi Parkı olaylarının özellikle yabancı basın tarafından Arap Baharı''na benzetilmesininin yanlış olduğunu kaydetti.

10 yıllık başarı Mamdouh, Türkiye''deki yatırım fırsatlarının önemine dikkati çekti. Türkiye''nin bölgede yatırımcıların ilgisini çeken ülkelerden biri olduğunu ifade eden Mamdouh, Türkiye''nin son 10 yılda birçok alanda başarılı işler yaptığını ve teşvik edici yatırım ortamları sunmak için yapıcı politikalar uyguladığını kaydetti.

83 ülke vatandaşı mülk alma yarışında

Yılın başından bu yana ABD''den Kuveyt''e, İngiltere''den Güney Kore''ye kadar 83 ülkenin vatandaşı, Türkiye''de 6 bin 294 taşınmazın sahibi oldu. Avrupa ve Arap ülkelerinden gelen yoğun talebin yanı sıra Bolivya, Tayland, Venezuella gibi ülkelerin vatandaşlarına da mülk satıldı.

EN FAZLA TALEP RUSYA''DAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, Türkiye''den en çok gayrimenkul alanların başında Rusya Federasyonu vatandaşları gelirken, bunu Almanlar ve İngilizler takip etti. Rusya''dan bin 373 kişiye, 41 arazi, bin 168 konut olmak üzere toplam bin 209 taşınmaz satışı yapıldı. Almanlar ise 629 taşınmaz satın aldı.


11 yıl önce