|

Kursiyerler model uçak konusunda eğitim alıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türk Hava Kurumu (THK) ile 2020 yılı Ekim ayında imzaladıkları iş birliği protokolünün ardından, “Model Uçak Rehber Öğretmen Başlangıç Kursu” uygulamalarının başladığını ve sürecin başarılı biçimde ilerlediğini söyledi.

09:32 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 09:36 - 27/07/2021 Salı
Yeni Şafak
Model uçak eğitimi
Model uçak eğitimi
Rektör Şahin, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz ve Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Lalehan Akyüz’le birlikte model uçak atölye çalışmalarını yerinde inceledi. Kursun temel amacının havacılığı sevdirmek ve ihtisaslaşma kapsamında şehre somut katkı verebilecek yeni işiler üretmek olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü,
“Kısa süre önce başlayan eğitimler 36 kursiyerin iştiraki ile devam ediyor. Teorik derslerde uzmanlar, bir hava aracının uçma prensipleri, kanat yapısı, elektronik ve mekanik aksam, plan okuma gibi temel konular hakkında bilgiler veriyor ve sonrasında kursiyerlerimiz model uçaklarını inşa ediyor”
dedi.
Atölye çalışmalarının devam ettiğini ve ihtisaslaşma kapsamında ASÜ’nün şehre yeni ve farklı alanlarda somut katkı vermeyi sürdürdüğünü de kaydeden Prof. Şahin,
“İhtisaslaşma eğitim, sosyal, bilimsel ve kültürel etkinlik, altyapı kurulumu, malzeme tasarımı, üretim gibi çok yönlü bir süreç. Biz, bu süreçlerin her birisinde mümkün olan en iyi işleri ortaya çıkarmak adına çalışıyoruz. Model uçak kursu da bu çalışmalardan birisi. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyoruz”
dedi.

THK Eğitmenleri Fatih Düzenci, Ferhat Güney ve Resul Asarbükü tarafından verilen eğitimlerde havacılık alanına ilgi duyan akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler yer alıyor.

#aksaray
3 yıl önce